Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O napisima Nacionala

Glasnogovornik Vlade: 'Ovo je novi niz netočnih i zavaravajućih članaka'

Zagreb: Novi imidž glasnogovornika Vlade Marka Milića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
31.01.2023.
u 11:07

"Vezano uz zapošljavanje Nike Dujmovića, prepiska između mene i g. Jakupčića datira od 30. rujna 2019. godine, a Niko Dujmović zaposlen je u Hrvatskim šumama, sukladno propisanom postupku i na temelju javnog natječaja iz srpnja 2018. Dakle, do zaposlenja je došlo više od godinu dana prije navedene prepiske, iz čega proizlazi da ona nije imala nikakav utjecaj na zasnivanje radnog odnosa g. Dujmovića."

"Vezano uz natpise u tjedniku Nacional, radi se o još jednom u nizu netočnih i zavaravajućih članaka u kojem su informacije plasirane na način da sugeriraju postojanje nedopuštenih radnji, a koje ne postoje. Upoznat sam da su navedene 'prepiske' već mjesecima u optjecaju u medijskom prostoru te, koliko mi je poznato, Hrvatske šume pojedinim medijima već su i dale odgovor s pojašnjenjem činjeničnog stanja.
 
Vezano uz zapošljavanje Nike Dujmovića, prepiska između mene i g. Jakupčića datira od 30. rujna 2019. godine, a Niko Dujmović zaposlen je u Hrvatskim šumama, sukladno propisanom postupku i na temelju javnog natječaja iz srpnja 2018. Dakle, do zaposlenja je došlo više od godinu dana prije navedene prepiske, iz čega proizlazi da ona nije imala nikakav utjecaj na zasnivanje radnog odnosa g. Dujmovića.

Pored toga, koliko mi je je poznato, na temelju odgovora Hrvatskih šuma g. Dujmović je ugovor na neodređeno dobio u drugoj polovici 2021., a to je gotovo dvije godine nakon prenesene “prepiske”, što jasno govori da navedena poruka nije imala utjecaj ni na dobivanje ugovora na neodređeno vrijeme.
 
Što se tiče spominjanja tvrtke Biomasa, s njom nemam nikakve poveznice, nije mi poznato čime se bavi, niti tko su ljudi zaposleni u navedenoj tvrtki. Vrlo vjerojatno se radilo o određenom prigovoru koji je tada upućen Vladi vezano uz postupanje (takve prigovore dobivamo na dnevnoj bazi) te smo slučaj proslijedili Hrvatskim šumama. U vezi s daljnjim postupanjem Hrvatskih šuma nismo imali nikakvu uputu kao ni utjecaj, što je vidljivo i iz ove prepiske.
 
Vezano za zapošljavanje dotičnog Branka Filipetija, nemam utjecaj na sadržaj poruka koje mi upućuju druge osobe, a na koje pritom nisam ni odgovorio. Navedenu osobu ne poznajem", izjavio je za Večernji list glasnogovornik Vlade Marko Milić demantirajući napise tjednika Nacional

 

Komentara 28

BU
burza
16:12 31.01.2023.

Nacional ima pripremljene pljuvacke clanke u ladici kad nesto zabrlja Milanovic onda se vade da skrenu pozornost sa njega tako i mrzitelj Hrvatske telegram

SA
sasha68
18:32 31.01.2023.

mene zanima kako nacional dolazi do mailova i sms u tijeku istrage? niko ne pita ko u medije pušta tom i iz kojeg ureda curi

FO
fouche541
12:51 31.01.2023.

Nacional je pokazao koliko im se može vjerovati u slučaju Krstičević.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije