Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koordinacija udruga

Opet traže da se Jadranki Kosor oduzme status počasne građanke Vukovara

Jadranka Kosor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.03.2014.
u 14:04

Šoljić kaže da samo takav angažman bilo kojeg pojedinca može biti razlogom da s ponosom nosi titulu počasnog građanina grada Heroj

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, kojom predsjeda Franjo Šoljić, iznijela je danas zahtjev za oduzimanjem statusa počasne građanke Vukovara Jadranki Kosor. U obrazloženju zahtjeva navodi se da je Kosor kao premijerka RH mogla i trebala učiniti daleko više i dodatno skrbiti za Vukovar i Vukovarce.

Šoljić kaže da samo takav angažman bilo kojeg pojedinca može biti  razlogom da s ponosom nosi  titulu počasnog građanina grada Heroj.

– Ponašanje i djelovanje saborske zastupnice, gospođe Jadranke Kosor posljednjih godinu dana, a vezano za događanja u i oko Vukovara, dokazuje da ona nije dostojna nositi titulu počasne građanke grada Vukovara koja joj je dodijeljena 2003. godine te tražimo da je se javno odrekne. Mi branitelji, stradalnici, prognanici, građani Vukovara, nikada više nećemo pristati na manipulaciju Vukovarom hrvatskim ponosom i svetinjom. Nećemo više dozvoliti da lokalni dužnosnici naklonost svojih šefova i nadređenih kupuju na način da ih bez ikakvih kriterija predlažu i imenuju počasnim građanima Vukovara, rekao je Šoljić.  

S obzirom da predstojeći Dan grada Vukovara, koji se obilježava 3 svibnja, Šoljić je iznio i prijedlog Koordinacije za dodjelu gradskih priznanja. Koordinacija je predložila da nagradu Grada Vukovara za životno djelo dobiju Marko babić, dr. juraj Njavro i fra Ante Perković. Predložili su i da medalje grada Vukovara dobiju Jean Michael Nicholier, Damir Markuš, Eduard Galić, HNK Mitnica i Mirko Sabljak, a plakete Grada Vukovara Tihomir Kurbatfinski, Ramdila Franić, fra Ivica Jagodić i Boćarksi klub Mitnica. Osvrnuo se i na raspisivanje referenduma o dvojezičnosti te su od ministra uprave Arsena Bauka zatražili da se konačno oglasi i hrvatskom narodu kaže koliko je potpisa za tzv. referendum o ćirilici zaprimio te koliko ih je uopće potrebno za raspisivanje. Dodao je i da branitelji i stradalnici ne mogu prihvatiti postojanje dvojezičnih ploča u Vukovaru, a od predsjednika Sabora i Vlade RH zatražio da poštuju volju hrvatskog naroda, 650 tisuća prikupljenih potpisa i donesu odluku o raspisivanju referenduma. 

>> UŽIVO Šef tima Srbije: 'Tuđman je bio vođa separatizma, koji je uništio bivšu Jugoslaviju'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije