Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestabilno vrijeme

Opet nam stižu grmljavina i kiša: Evo koji dan produženog vikenda bi trebao biti najsunčaniji

Zagreb: Tmurni oblaci nad Medvednicom
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
30.05.2024.
u 08:45

Unatoč nestabilnom vremenu, temperatura mora ovih dana kreće oko 21°C, što su već brojni iskoristili za prvo ovogodišnje kupanje

Veći dio Hrvatske ovog je četvrtka, kada obilježavamo Dan državnosti i Tijelovo, pod žutim meteoalarmom DHMZ-a, i to poglavito zbog grmljavinskog nevremena koje bi moglo stići u neke krajeve. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavio je kako se nevrijeme popraćeno kišom mjestimice očekuje uglavnom u drugom dijelu dana. 

''Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina, a u noći na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru i obilna oborina. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na moru umjereno jugo popodne u jačanju. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 26 °C'', najavljuju, dok na na području Kvarnera očekuje jači vjetar, s udarima do 75 km/h.

Foto: DHMZ

Dolazak nove nestabilne fronte najavljuje se već za petak. ''Umjereno, prijepodne i pretežno oblačno. Povremeno će padati kiša, a lokalno će biti i jače izraženih pljuskova s grmljavinom te obilne oborine. Moguće je i nevrijeme. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu jako jugo. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 17, na moru između 17 i 21, a najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C'', prognoza je DHMZ-a, s time da će cijela Hrvatska, izuzev krajnjeg juga, biti pod žutim meteoalarmom. 

Jugo će obilježiti i nastavak nekima produljenog vikenda, pri čemu će u petak prolazno biti i jako, najavljuje meteorologinja Petra Mikuš Jurković za HRT u idućim danima.

POVEZANI ČLANCI:

- I dalje nema stabilizacije - najčešća kiša u petak, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, lokalno i intenzivnijima te obilnijima, a u subotu u većini krajeva - bez oborine. I na kopnu subota najstabilniji dan, a u nedjelju pljuskovi su vjerojatniji u gorskoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Dalmacije. Petak pak vrlo promjenjiv, povremeno će padati kiša, lokalno i u obliku izraženih i obilnih pljuskova uz grmljavinu - najavljuje. 

Inače, podaci DHMZ-a pokazuju kako se temperatura mora ovih dana kreće oko 21°C, što su već brojni iskoristili za prvo ovogodišnje kupanje. U Puli i Rovinju je do 8 sati jutros tako zabilježeno 22°C, a najtoplije je na Mljetu, na Velikom i Malom jezeru - 23°C. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije