Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Izdana upozorenja zbog grmljavinskog nevremena: Evo kako će biti za produljeni vikend

Grmljavina i kiša u večernjim satima zahvatila Zagreb
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
29.05.2024.
u 23:31

Vrijeme će biti promjenjivo u petak i nedjelju, dok će u subotu biti prolazno stabilnije

Vrijeme će u četvrtak biti promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, mjestimice s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom koji bi na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj mogli biti izraženiji. Vjetar će biti većinom slab, a duž obale očekuje se većinom umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura bit će od 10 do 15, na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna od 20 do 25 °C, navodi u vremenskoj prognozi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Žuto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno, izdano je zbog grmljavinskog nevremena za područje osječke, zagrebačke, karlovačke, gospićke i riječke regije. 

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", ističe DHMZ. Osim toga, žuto upozorenje izdano je zbog vjetra za zapadnu obalu Istre te sjevernu Dalmaciju. 

VEZANI ČLANCI:

Što se tiče ostatka ovoga tjedna, vrijeme će biti promjenjivo u petak i nedjelju, dok će u subotu biti prolazno stabilnije. 

"Jugo će obilježiti i nastavak nekima produljenog vikenda, pri čemu će u petak prolazno biti i jako. I dalje nema stabilizacije - najčešća kiša u petak, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, lokalno i intenzivnijima te obilnijima, a u subotu u većini krajeva - bez oborine. I na kopnu subota najstabilniji dan, a u nedjelju pljuskovi su vjerojatniji u gorskoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Dalmacije. Petak pak vrlo promjenjiv, povremeno će padati kiša, lokalno i u obliku izraženih i obilnih pljuskova uz grmljavinu", prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

 

Grmljavinsko nevrijeme pogodilo Hrvatsku: Poplave, tuča i požari izazvali kaos u Karlovcu
Grmljavina i kiša u večernjim satima zahvatila Zagreb Grmljavina i kiša u večernjim satima zahvatila Zagreb
1/15

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije