Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera ina-mol

Opet prekid jer obrane traže izuzeće Ivana Turudića

Ivo Sanader u pratnji odvjetnika dolazi na pripremno ročište za Ina-MOL
Goran Stanzl/PIXSELL
17.09.2018.
u 16:15

Vanja Marušić, zamjenica ravnateljice USKOK-a, zahtjeve obrane nazvala je 'manevrima čiji je cilj odugovlačenje kaznenog postupka'

Jesu li Ivo Sanader i Hrvatskoj nedostupni Zsolt Tamas Hernadi jučer iskoristili svoje pravo na obranu ili su zahtjevima za izuzećem zlorabili procesni postupak, pitanje je koje bi se moglo postaviti nakon još jedne odgode u slučaju Ina-MOL.

Ovaj put odgođeno je pripremno ročište i to zato što su obrane tražile izuzeće sutkinje Maje Štampar Stipić, a kada im je to odbijeno i izuzeće Ivana Turudića, predsjednika zagrebačkog Županijskog suda. O njegovom izuzeću treba odlučiti Vrhovni sud.

Vanja Marušić, zamjenica ravnateljice USKOK-a, zahtjeve obrane nazvala je “manevrima čiji je cilj odugovlačenje kaznenog postupka”.

- Čekamo odluku višeg suda, a s druge strane zakazan je nastavak pripremnog ročišta za 4. listopada pa ćemo vidjeti koji su daljnji pravni manevri obrane na redu - kazala je Vanja Marušić.

Goran Mikuličić, jedan od Hernadijevih branitelja izjavu tužiteljice nije htio komentirati već je samo kazao da sve ide “sukladno Zakonu o kaznenom postupku” Ustavni sud je pravomoćnu osuđujuću presudu Sanaderu u slučaju Ina-MOL ukinuo prije tri godine, a ponovljeno suđenje još nije počelo.

Sada kada mu je spojen Hernadijev spis, za očekivati je da će Hernadijeva obrana tražiti da se dio spisa ili cijeli prevede na mađarski. A to traje, pa je s obzirom na to kako se situacija razvija malo vjerojatno da će ponovljeno suđenje dvojcu optuženom za davanje odnosno primanje 10 milijuna eura mita početi tako skoro.

>> Pogledajte video kada su članovi Slobodne Hrvatske jajima gađali zgradu HDZ-a

Ključne riječi

Komentara 8

I1
ing-12345
16:18 17.09.2018.

Ovo je očito da hrvatsko krivosuđe suđenje Smraderu u zastaru. Strašno je to što mi to svi vidimo i ne protestiramo na ulici.

AA
AAAAAA
19:05 17.09.2018.

Hrvatsko sudstvo - hahahahaha hahahahahahahahahahahaha hahahahaha hahahahahahahahahahahaha - koja sprdačina! Ode stvar u zastaru!!! Hahahahahahahahaha hahahahaha hahahahahahahahahahahaha hahahahaha!! Mater vam vašu bando lopovska!

AN
antonelić
20:51 17.09.2018.

sačekajmo da stignu izbori pa da pernar sastavi vladu ... namah će se vidjeti čija majka crnu vunu prede ... a bubana nogica će odlepršati u remetinec , zajedno sa našim gradonačelnikom iz pogane vlake ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije