Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijetnje

Opasna Dragica Bašić stavila nož pod vrat socijalnoj radnici

dragica bašić
Arhiva
13.05.2010.
u 11:34

Poznatija kao Dragica Elez, već je dva puta bila u zatvoru, zbog napada na supruga satarom, razbojstva....

Dragica Bašić (34), poznatija kao Dragica Elez, ponovno je jutros žarila i palila u Centru za socijalnu skrb u Kaštelima. U podružnicu u Kaštel Starom uletjela je petnaestak minuta prije 8 sati. Dohvatila je radnicu Slavicu P. (60), stavila joj nož pod vrat i zaprijetila joj smrću. Nevjerojatno, ali policajci su je razgovorom uspjeli smiriti, a potom je uhititi. Priveli su je na kriminalističku obradu, a prijavit će je zbog prijetnji i protupravnog oduzimanja slobode. Slavica P. je u šoku prevezena u splitsku bolnicu, ali nije pretrpjela teže ozljede.

Dragica je sestra Ante Bašića Zviri koji je osuđen na 24 godine zatvora zbog krvavog pohoda u Trolokvama u travnju 2008. kada je ubio oca Franu, poznanika Jozu Stojaka, a pokušao je ubiti i susjeda Nikolu Kesića. Sedam sati nakon masakra u krvi je imao 2,21 promila alkohola, a zatukao ih je metalnom šipkom. Popio je pola sanduka piva i krenuo se osvetiti Jozinu sinu Marku Stojaku koji ga je koji dan prije išamarao jer je mislio da je njegovu ocu ukrao pršute.

Bila je mirna neko vrijeme, a policija je s njom imala posla zadnji put u veljači 2006. kada su je uhitili zbog razbojništva u Riboli. Kupila je litru mlijeka, došla na blagajnu i radnicu Anku M. (52) obgrlila rukama te joj na vrat naslonila nož i naredila da joj preda novac. Prije nego što je otišla, ubola je Anku M. u prsa i lakše je ozlijedila. Kod nje su pronađeni novac i nož na rasklapanje duljine 10 centimetara.

Inače, najpoznatija je po sukobima s bivšim suprugom Ivanom Elezom (44). U lipnju 2001. policajci su morali intervenirati jer mu je prijetila smrću. Kada se činilo da su ih uspjeli smiriti, Dragica se ustala, otišla po sataru te njome pred dvoje malodobne djece krenula na supruga. Udarila ga je po glavi, a po prstu je zahvatila i policajca koji ju je pokušao obuzdati.

U veljači 2003. uspjela je probiti blokadu specijalaca koji su okružili njezinu kuću. Borba je trajala više od sat vremena. Dragica je vikala da u kuću može samo njezin suprug, a prema policajcima je ispalila 15-ak metaka. Kada su bacili suzavac, iskočila je iz kuće s visine od oko 4 metra, pobjegla i sakrila se u blizini gdje je i uhićena. Pištolj je bacila, a u džepu je imala još sedam metaka.

Problema u obitelji ponovno je bilo u studenom 2004. Govorila je suprugu da će u kući napraviti dernek i nered pa je on prestravljen nakon iskustva sa satarom pozvao policiju i prijavio je za prijetnje. Ponovno su je lovili svim raspoloživim snagama, a nakon uhićenja neko je vrijeme provela u pritvoru.

Komentara 7

KA
karlovcankica
23:48 13.05.2010.

Ona treba biti u ludnici..ili zatvoru..a bome i ti socijalni radnici, policija i sudci koji joj odavna nisu presudjeli.

OB
-obrisani-
12:34 13.05.2010.

to treba riješit po principu ubojstvo u samoobrani ili u pokušaju bijega!

MS
My Soul
19:20 13.05.2010.

oni vjerojatno čekaju da ona nekog ubije, kao brat joj, pa će je onda strpati u rešt. u ovoj državi život ne vrijedi pišljiva boba. ovoj državi više vrijedi jedna luda dragica, nego stotinu prodavačica, policajaca i jadnih muževa! zbiljaa su se branitelji imali zašto boriti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije