Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Okončan projekt energetske obnove Osnovne škole Sveta Nedelja u Zagrebačkoj županiji

Energetska obnova zgrade Osnovne škole Sveta Nedelja – matične škole na adresi Svetonedeljska 21, Sveta Nedelja započeta u studenom 2018. uspješno je završena.
26. srpnja 2020. u 08:00 922 prikaza
Energetska obnova zgrade Osnovne škole Sveta Nedelja

Projekt obnove sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Korisnik projekta je Osnovna škola Sveta Nedelja, dok je stručna podrška i partner na projektu bilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt energetske obnove zgrade OŠ Sveta Nedelja odobren je u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.  Ukupna vrijednost projekta je 9.099.711,69 kn, od čega je odobreno 3,64 milijuna kuna bespovratnih  sredstava  za projekte koji se financiraju iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.Ostatak troškova energetske obnove u istom omjeru financirale su Zagrebačka županija kao osnivač OŠ Sveta Nedelja i Grad Sveta Nedelja. Radovi su obuhvatili izvedbu toplinske izolacije vanjske ovojnice zgrade i  fasadu, izolaciju stropova  prema tavanu i kosih krovova, zamjenu postojeće dotrajale drvene vanjske stolarije novom aluminijskom čime se nakon izvedbe svih mjera energetskih poboljšanja očekuje  ušteda od 78,40% za potrebnu energiju za grijanje. U objektu je ugrađen novi kondenzacijski kotao za pripremu PTV-a uz rekonstrukciju radijatorskog grijanja te ugradnju termostatskih ventila. Moderniziran je kompletan sustav rasvjete  na način da su ugrađena nova rasvjetna tijela koja se temelje na LED tehnologiji. Energetskom obnovom je objekt iz energetskog razreda G prešao u energetski razred B prema specifičnoj potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje, te energetskom razredu C prema specifičnoj godišnjoj primarnoj energiji.

Radovi su trajali od studenog 2018. do studenog 2019. godine

Uz radove energetske obnove izvedeni su i dodatni radovi brušenja i lakiranja parketa, ličenja zidova  i ugradnje klimatizacijskih uređaja.

Energetska obnova | Autor :

Slunj: Gotovina, Markač i Krstičević nazočili vojnoj vježbi Velebit 18
NEPOZNATA EPIZODA IZ ŽIVOTA TOME MEDVEDA
'Tog je dana u Primišlju poginuo vaš brat, srpski, i moj brat, hrvatski vojnik'
Gorenje
Pametni savjeti
Borba protiv otpada: Bacamo hrane više nego ikada, ali postoje načini kako to smanjiti