Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon masakra u Srbiji

Oglasila se doktorica koju je otac ubijene djevojčice optužio za mračnu seansu: Opisala što se dogodilo u školi

Beograd: Ispred osnovne škole "Vladislav Ribnikar" neprestano pristižu građani kako bi zapalili svijeću
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/8
23.05.2023.
u 13:28

Otac jedne od ubijenih učenika u beogradskoj školi ispričao je kako je doktorica uvela grupu učenika u kabinet i tražila ih da se povežu s dušama mrtvih prijatelja. Ona je sad objasnila svoju verziju događaja.

Srpska doktorica Ranka Radulović koju je otac jedne od žrtava masakra u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" optužio da je preživjele učenike pozvala da se povežu s mrtvim kolegama, javila se svojim priopćenjem. Kaže kako je u školu 5. svibnja pozvana sa svog radnog mjesta na Klinici za psihijatriju UKCS, po nalogu direktora i po zahtjevu Ministarstva zdravlja, s grupom iskusnih kolega. Bila je na nastavničkom vijeću, a kasnije je planirala imati grupu s onima koji su imali dodatne potrebe za razgovorom, piše Blic. Kasnije je na hodniku vidjela grupu zaposlenih i djece koji se drže jedni za druge i glasno plaču. U školu du došli po stvari, prvi put nakon zločina.

"Pošto su bili u vidno uzbuđenom stanju i rasplakani, a ispred škole je bila gomila ljudi i novinara, pomislila sam da postoji mogućnost da ih slikaju i da budu zloupotrebljeni od strane medija. Iz potrebe da ih zaštitim, pozvala sam ih da ne stoje na hodniku, nego da dođu na grupu s nastavnicima, što su svi prihvatili", navela je. Kaže su bili prisutni psiholog škole, nastavnik geografije, razrednica i mlađa kolegica s Klinike za psihijatriju. Kaže kako su imali potrebu rekonstruirati događaj i podijeliti osjećaje.

"Tijekom sastanka je spomenuta zajednička pjesma s ekskurzije, narodnog žanra, a u vezi sa sjećanjem na pokojnog učenika, koji je tu pjesmu tijekom ekskurzije pjevao s njima. S obzirom da nisam znala tu pjesmu tražila sam da mi je puste s telefona. Kao psihijatar i profesionalni muzikoterapeut sam procijenila da će za grupu biti korisno ako učenici ponovo čuju omiljenu pjesmu, vezanu za sretno sjećanje na mrtvog prijatelja i učenika, da će to doprinijeti koheziji grupe, pomoći proces žalovanja, kao i da će smireniji izaći iz škole", kazala je i dodala da je sve što je radila bilo u najboljoj namjeri i stručno utemeljeno.

VEZANI ČLANCI:

Otac djevojčice ubijene u beogradskom masakru šokirao je za vikend gostujući u jednoj TV emisiji rekavši da je doktorica koja je poslana kao pomoć u školu djeci poručila da se povežu s duhovima i dušama svojih mrtvih prijateljica i prijatelja.

"Radulović je pod okriljem te škole, uz znanje ravnateljice te škole, djecu uvela u kabinet i tamo im puštala narodnu glazbu i navodila ih i govorila im o tome da se trebaju povezati s duhovima i dušama svojih mrtvih prijateljica i prijatelja", ispričao je.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar ljutapica
ljutapica
13:58 23.05.2023.

Imali su oni i luđih psihijatara... Onako iz prve pada mi Jovan Rašković na pamet. Njegov "rad" je dobar broj Srba povezao s mrtvim dušama predaka. I doslovno.

MA
maximinimax
13:35 23.05.2023.

Dosta više Srbije, imamo mi svojih tragedija, npr gladne penzionere koji umiru prerano

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije