Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Tragedija nakon tragedije'

Majka žrtve masakra u pismu ubojičinim roditeljima: ‘Zašto je sklupčan 7 dana spavao u fotelji?‘

Beograd: Posljednji ispraćaj kćeri Dragana Kobiljskog, koja je stradala u pucnjavi u školi
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/5
23.05.2023.
u 12:06

Nina Borović Kobiljski, majka djevojčice ubijene u stravičnom masakru 3. svibnja u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar' u Beogradu, objavila je otvoreno pismo na Facebooku kojim se obratila roditeljima dječaka (13) koji je ubio njezinu kćer i još osam učenika, te školskog domara.

Pismo je naslovila s 'Roditeljima neliječenog dječaka', a u njemu je iznijela niz do sada nepoznatih detalja o životu djece iz VII/2 razreda. Nina je supruga legendarnog odbojkaša Partizana i trenera Crvene zvezde Dragana Kobiljskog. Njihova 14-godišnja kćer ubijena je u masakru

Njezino pismo prenosimo u cijelosti: 

'....ako nas ikada budete tražili i poželjeli kazati "Molim vas oprostite, nismo znali bolje i jako nam je žao...". Znate, mi više u ovozemaljsku pravdu ne vjerujemo... ali se trudimo nastaviti vjerovati u ljudskost i u istinu... Vjerujem da vam je dobro poznata činjenica da je naš razred VII/2 bilo jedno izuzetan razred, ne zato što je bio sastavljen od odličnih učenika, već zato što su to bila dobra djeca i dobri prijatelji jedni drugima. Oni su u školu odlazili nasmijani i vraćali se zadovoljni.

GALERIJA Posljedice tragedije u Beogradu: Ubojica bi mogao kazneno odgovarati

Beograd: Posljednji ispraćaj kćeri Dragana Kobiljskog, koja je stradala u pucnjavi u školi
1/35

Sjećate li se da su nam djeca išla zajedno na jezični kamp u Francusku... pa dobivali smo njihove video snimke kako pjevaju pored kamina, igraju se na tematskim večerima i idu na izlete... znate i da su se svi zajedno kartali i smijali u sobama do kasno u noć. Kako ne biste znali, kada ste puni zahvalnosti zvali razrednika i zahvaljivali se što vam je sin tako lijepo prihvaćen od strane kolega u novom razredu u koji ste ga izabrali prebaciti. Bilo im je prelijepo, ali im je istovremeno bilo čudno zašto jedno dijete svih 7 dana spava sklupčano na fotelji, umjesto u krevetu, iako mu je na raspolaganju cijela dvokrevetna soba?!

Znate li da je tom djetetu bila neophodna pomoć, i vas roditelja, i stručnih osoba? Tragedija koja nas je zadesila je toliko strašna, bolna i nepojmljiva, da se svakodnevno borimo za udah. Misli koje će nas doživotno proganjati su: Zašto mu niste pomogli?! Zašto ste ga obučavali u streljani i kod njega razvijali i gajili tako jezive vještine pucanja i ubijanja, dok smo mi našu djecu vodili na satove umjetnosti i sporta?! Ako niste bili svjesni svoje uloge u nezapamćenoj tragediji od 3. svibnja 2023. godine, onda biste se morali osvijestiti i shvatiti da se nažalost ovdje suočavamo s tragedijom nakon tragedije koja poprima svjetske razmjere. Jasno nam je da javno mnijenje traži neki smisao - razlog s ciljem da se ovakav zločin na neki način obrazloži i shvati kako je do njega došlo?

VEZANI ČLANCI 

Da se razumijemo, vršnjačko nasilje je krucijalna tema današnjeg doba kojoj se mora posvetiti najveća pažnja i briga kako bi se ono zaustavilo. Ali se u ovoj tragediji ono nije dogodilo, niti biste se smjeli ponovo obmanjivati i kriti iza neistine. Ispričavam se, dogodio se na najpogubniji mogući način, ali od strane vašeg djeteta prema našoj djeci. Jeste li svjesni činjenice da preživjeli i ranjeni dobivaju životne prijetnje iz cijelog svijeta jer će "netko završiti ono što je započeto", u bolesnom uvjerenju o zadovoljenju pravde za "maltretiranog" dječaka.

Vi dobro znate da su ga djeca VII/2 naivno prihvatila, pružila mu ruku prijateljstva i to je sve što su njihova zlatna srca mogla učiniti... Sve drugo je bilo na vama, koji ste za njega odgovorni, i stručnim službama koje su morale zadržati objektivnost onda kada nastupi roditeljska slabost. Znate, 21. stoljeće je nažalost stoljeće bez srama.... Ne bi trebala u ovom stoljeću biti sramota potražiti svu stručnu raspoloživu pomoć današnjice. Kada vas opet budu pitali, razmislite hoćete li ponoviti: "Nisam kriv" ili ćete makar reći: pogriješili smo, nismo znali bolje...

Tada možda niste znali, ali je sada bolna istina iza svih nas i trebali biste moći bolje... makar reći: "Oprostite, jako nam je žao, vaša djeca ni za što nisu kriva!" Ovdje nije u pitanju samo osobna tragedija, već kolektivna tragedija jednog društva jer su stradala izuzetna djeca koja su bila na pravom putu da postanu sjajni ljudi i koji su s nesuđenim vlastitim obiteljima trebali biti zalog ovom društvu. I dalje se molimo za spasenje vaših duša, ali bez priznanja, nema ni pokajanja.'

VIDEO Revoltirana Beograđanka: Nije se drogirao, ništa nije radio, Bio je zlo'

Komentara 3

Avatar ljutapica
ljutapica
12:22 23.05.2023.

Bez priznanja, nema ni pokajanja. .... i tako Srbija ide dalje, već 30 godina kriveći sve druge, bez priznanja, bez pokajanja....

LU
Luigi8989
16:16 23.05.2023.

Koko su posijali tako ce i ucupati

L7
l7
12:32 23.05.2023.

Ovih dvoje i sami imaju mentalni poremecaj - narcisoidnost. Tko ce njima ukazati na tu patologiju prije nego nekome naude iz silne sebičnosti i narcizma? Evo ja im kažem da se idu liječiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije