Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Odvjetništvo i dalje istražuje muljaže u rukometnom klubu

Marijan Domović
Foto: Josip Maljak/PIXSELL
16.07.2014.
u 14:00

Prošlo je godinu dana otkako su kazneno prijavljeni Marijan Domović i Ana Matišić, ali za višemilijunske dugove u RK Podravki zasad još nitko nije odgovarao

Prošlo je više od godinu dana otkako je koprivnička policija kazneno prijavila bivšeg direktora koprivničkog rukometnog kluba Podravka Marijana Domovića i bivšu tajnicu Anu Matišić zbog sumnje da su utajili porez, zlorabili povjerenje u gospodarskom poslovanju i krivotvorili službene ili poslovne isprave. Pritom je prijavljen i klub.

Lanac odgovornosti

Domović (60) se sumnjiči da je tijekom 2004. pa sve do 2008. godine organizirao i provodio isplatu novčanih naknada igračicama i suradnicima u gotovini, bez plaćanja poreznih obveza. Dakle, “na ruke”. Na taj način je oštećen državni proračun za 88.966 kuna. Sumnja se da su novčana sredstva isplaćivana u dogovoru i posredstvom tajnice A. Matišić (54), koja je sastavljala neistinitu poslovnu dokumentaciju o službenim putovanjima. Drugim riječima, krivotvorili su dnevnice i putne naloge za putovanja u zemlji i inozemstvu. Bivša tajnica sumnjiči se i da je tijekom 2007. godine iz blagajne kluba uzela 5086 kuna i priložila račun za koji je utvrđeno da je već prije plaćen klupskom karticom. Klub se, pak, teretio da je ostvario nepripadajuću imovinsku korist.

Osim što je sve šokirao mali iznos štete, jer je klub u vrijeme njihove vladavine na čelu s predsjednikom Sašom Romcem imao dubioze od oko dva milijuna eura, do danas još nije podignuta ni optužnica. Barem nema službene potvrde za to.

- Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici provodi izvide i dokazne radnje - istaknuo je glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić.

Neslužbene informacije koje posjedujemo govore da odvjetništvo i te kako radi na tom slučaju. Bolje rečeno, istraga je otišla puno dalje od zasad utvrđenih 94.000 kuna, za koje Domoviću i A. Matišić prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora.

U klubu oprezni

U koprivničkom trofejnom klubu, koji je zbog nagomilanih višemilijunskih dugovanja spas morao pronaći u privatizaciji, na cijeli postupak nisu imali previše komentara. Klupski odvjetnik Damir Barišić kazao nam je jučer da je točno da je u postupanju ODO-a klub obuhvaćen kao osumnjičenik, ali da zbog tajnosti ne smije ništa otkrivati.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:08 17.07.2014.

Tko vise krade drustvenu imovinu i na visem je mjestu u organizacijskoj hijerarhiji, snosi manju ili nikavu odogovornost. Zivijelo nase "pravo"sudje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije