Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AGROKOR

Odvjetnik Pavković: Moj klijent je osporio sve teze

Dobro raspoloženi Damir Kuštrak došao na ispitivanje u pratnji odvjetnika
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
17.10.2017.
u 09:38

Pavković je kazao kako je sve 'dosta općenito'.

Damir Kuštrak, jedan od privedenih u akciji Agrokor završio je s ispitivanjem, kazao je njegov odvjetnik Petar Pavković.

- Moj klijent je završio s ispitivanjem. Ne mogu vam točno reći što je unutra rekao, ali vam mogu reći kako je iznosio obranu. Ukratko, obzirom da nismo u jednakom položaju i da ne raspolažemo informacijama kojima raspolaže državni odvjetnik koji je šest mjeseci provodio izvide, bilo bi iluzorno da sada detaljnije iznosi obranu - rekao je Pavković.

Dobro raspoloženi Damir Kuštrak došao na ispitivanje u pratnji odvjetnika
1/29

Dodaje kako je njegov klijent 'osporio sve teze' te da nije imao razloga sumnjati u revizorska izvješća.

- Neke odluke koje su donosili nisu bile niti na odborima, bilo nadzornim bili upravnim pa ne može biti odgovoran za nešto u čemu nije ni sudjelovao - rekao je Kuštrak.

Na pitanje vidite li odgovornost svog branjenika, odgovorio je: 'Iz dosadašnjih rezultata izvida proizlazi da vi ne vidite ni jednu dionicu za ovog osumnjičenika gdje se točno kaže da je on učinio to, to i to ili da je propustio učiniti nešto što je bio dužan'. 

Pavković je kazao kako je sve 'dosta općenito'.

- Stavlja se u širi kontekst gotovo sve osumnjičenike s ciljem da se prvoosumnjičeniku pribavi imovinska korist. Točno se mora znati za svakog osumnjičenika s obzorom koju poziciju imao u kojoj mjeri i na koji način i je li uopće sudjelovao u donošenju odluka koje su rezultirale s pribavljanjem navodne imovinske koristi - rekao je Pavković te poručio kako je stav njegovog branjenika da nije sudjelovao u tome onako kako to vidi tužiteljstvo.

'Porekao je bilo kakav doticaj s donošenjem financijskih odluka'

Odvjetnica Mislava Galića Dubravka Krklec kazala je da su se branili aktivno i da je Galić u cijelosti iznio obranu i odgovarao na sva pitanja tužiteljstva. 

- Iskazivao je o svojoj ulozi dok je bio odgovorna osoba u Ledu i Jamnici gdje je bio odgovoran i za financije tih društava. Međutim, ono što mu se stavlja na teret vezano je za koncern Agrokor, odnosno, dok je on bio na poziciji član Uprave za hranu u Agrokoru - kazala je Krklec.  

- Porekao je bilo kakav doticaj s donošenjem financijskih odluka s obzirom da se sjednice Uprave Agrokora nisu održavale, a kao takav nije mogao osiguravati financijski štetnih odluka za Agrokor. U sklopu obrane predao je dokument kojim potvrđuje tko je u Agrokoru bio zadužen za donošenje financijskih odluka, a iz kojeg proizlazi da je za to bio odgovoran Ivica Todorić - rekla je Krklec. 

Drugi Galićev odvjetnik Mate Matić dodao je da nakon ovakvog načina iznošenja obrane smatra kako tužiteljstvo nema razloga niti argumenata ići s prijedlogom za određivanje istražnog zatvora.

Komentara 2

DU
Deleted user
11:06 17.10.2017.

..a što bi triba priznat kriminal. lova je maznuta i sad da sve razje..pada cili susutav..

AR
Armagedon
19:02 17.10.2017.

Ovo samo potvrđuje maksimu da ako ukradeš malo to je tvoj problem, a ako ukradeš puno to je problem onog kome si ukrao....... sve je općenito kaže odvjetnik..... a kad inspektor dođe u kafić i nađe 20 kn manće u blagajni odmah opali kaznu vlasniku , za todorića ne vrijedi ni to što je lažirao bilance što nije imao dozvole za objekte što je napravio more propusta za koje bi svakog vlasnika firme odrapili kaznu da se smrzne ili mu zatvorili lokal ili obrt...... ! Činjenica je da što si više zaglibio i zadužio se to ćeš jeftino proći u našem sustavu..... a za malo ćeš robijati...... !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije