Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija Gruntovec: Suđenje nastavljeno preslušavanjem tajno snimljenih razgovora

Odvjetnik Miloš: Za milijun kuna blokira mi dva milijuna eura

gruntovec
Goran Stanzl
24.10.2009.
u 00:56

Također optuženi Anđelko Miloš tijekom lipnja i srpnja 2007. često je zvao Jasenku Sili kako bi mu rekla što je sa zabilježbama u njegovim predmetima

U nastavku suđenja optuženima u slučaju Gruntovec na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je preslušavanje tajno snimljenih razgovora. Jasenka Sili 21. lipnja 2007. razgovara s osobom po imenu Kruno koja joj priopćava: – Dobio sam nekakvu uplatnicu na 16.300 kuna okruglo, a ne znam koliki je ono poziv za plaćanje više bio.

Problematični suprug
– Aha, ima 16.300, bilo je šesnaest dvjesto i nešto – odgovara J. Sili.

– Okej, ajd’, onda je uplatio nešto više – kaže Kruno.

– Ne mogu vjerovati jer sam mu jučer dala dva i pol soma eura da to uplati – odgovara mu J. Sili.

– Dva i pol soma eura? Znači da nije imao ništa? – čudi se Kruno.

– Naravno da nije imao ništa. Samo ja jučer..., pazi, dugovala dva i pol soma eura, da uplati auto, da promijeni gume... – nabraja J. Sili, a iz kasnijeg konteksta može se pretpostaviti da je osoba koja joj zadaje probleme njezin suprug, također optužen u tom postupku.Odvjetnik Anđelo Miloš, također optužen, tijekom lipnja i srpnja 2007. često je zvao J. Sili kako bi mu rekla što je sa zabilježbama u njegovim predmetima. Tako se u razgovoru od 11. srpnja 2007. prvo on žali: – Sili, ali samo još te jednu stvar molim. Gledaj, on je meni stavio zabilježbu spora na prvi i drugi kat.

Nek’ se zablokira kat
– Dobro – odgovara mu ona.

– Cijela vrijednost njegovog potraživanja koju on potražuje, Sili, koja nije tolika ni približno, iznosi milijun, milijun, milijun ovaj nekakvih kuna. E sad, Sili, kako je moguće da se meni dva kata koji svaki je vrijednosti po milijun eura blokiraju zbog njegovih milijun kuna. Pa nek’ se zablokira jedan kat j... mu mater – kaže Miloš.

– Ne može kad je tužila obadva – objašnjava mu J. Sili.

– Tužio je, ali ista je tužba, isti je iznos, potpuno isti iznos – već se ljuti Miloš.

– I šta sad? – pita ga ona.

– Pa on meni za milijun kuna blokira dva milijuna eura vrijednosti, a nije učinio ni vjerojatno postojanje svojih potraživanja – ljutito odvraća Miloš. Suđenje se nastavlja u studenom.

Ključne riječi

Komentara 3

DO
doktorica
09:11 24.10.2009.

\"stručnjaci\"

PO
poduzetnik
01:23 24.10.2009.

Zbog ovakvih ljudi, ja se bojim mraka.

MA
magic1960
17:50 24.10.2009.

Ovakvi ljudi se trebaju bojati da me ne sretnu u mraku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije