Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Odvjetnik Miloš: Za milijun kuna blokira mi dva milijuna eura

Također optuženi Anđelko Miloš tijekom lipnja i srpnja 2007. često je zvao Jasenku Sili kako bi mu rekla što je sa zabilježbama u njegovim predmetima
24. listopada 2009. u 00:56 3 komentara 702 prikaza
gruntovec
Foto: Goran Stanzl

U nastavku suđenja optuženima u slučaju Gruntovec na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je preslušavanje tajno snimljenih razgovora. Jasenka Sili 21. lipnja 2007. razgovara s osobom po imenu Kruno koja joj priopćava: – Dobio sam nekakvu uplatnicu na 16.300 kuna okruglo, a ne znam koliki je ono poziv za plaćanje više bio.

Problematični suprug
– Aha, ima 16.300, bilo je šesnaest dvjesto i nešto – odgovara J. Sili.

– Okej, ajd’, onda je uplatio nešto više – kaže Kruno.

– Ne mogu vjerovati jer sam mu jučer dala dva i pol soma eura da to uplati – odgovara mu J. Sili.

– Dva i pol soma eura? Znači da nije imao ništa? – čudi se Kruno.

– Naravno da nije imao ništa. Samo ja jučer..., pazi, dugovala dva i pol soma eura, da uplati auto, da promijeni gume... – nabraja J. Sili, a iz kasnijeg konteksta može se pretpostaviti da je osoba koja joj zadaje probleme njezin suprug, također optužen u tom postupku.Odvjetnik Anđelo Miloš, također optužen, tijekom lipnja i srpnja 2007. često je zvao J. Sili kako bi mu rekla što je sa zabilježbama u njegovim predmetima. Tako se u razgovoru od 11. srpnja 2007. prvo on žali: – Sili, ali samo još te jednu stvar molim. Gledaj, on je meni stavio zabilježbu spora na prvi i drugi kat.

Nek’ se zablokira kat
– Dobro – odgovara mu ona.

– Cijela vrijednost njegovog potraživanja koju on potražuje, Sili, koja nije tolika ni približno, iznosi milijun, milijun, milijun ovaj nekakvih kuna. E sad, Sili, kako je moguće da se meni dva kata koji svaki je vrijednosti po milijun eura blokiraju zbog njegovih milijun kuna. Pa nek’ se zablokira jedan kat j... mu mater – kaže Miloš.

– Ne može kad je tužila obadva – objašnjava mu J. Sili.

– Tužio je, ali ista je tužba, isti je iznos, potpuno isti iznos – već se ljuti Miloš.

– I šta sad? – pita ga ona.

– Pa on meni za milijun kuna blokira dva milijuna eura vrijednosti, a nije učinio ni vjerojatno postojanje svojih potraživanja – ljutito odvraća Miloš. Suđenje se nastavlja u studenom.

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima