Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
župan dovezen u PNUSKOK

Odvjetnik koji brani Dekanića, 2021. bio je njegov protukandidat na izborima i izgubio je

Davor Ćavar
Foto: Davor Ćavar/Facebook
1/5
15.03.2023.
u 15:45

Zanimljivo je kako je odvjetnik Ćavar bio SDP-ov kandidat za vukovarsko-srijemskog župana prije dvije godine, kada je na čelo te županije zasjeo upravo Dekanić. U video objavama  na njegovoj Facebook stranici iz toga doba vidljivo je kako je bio dosta kritičan prema HDZ-u, a izjave je snimao ispred grafita Dobro došli u Uhljebistan HDZ-a.

Tijekom jutra uhićeno je više osoba radi davanja lažnih iskaza poslije prometne nesreće koju je u noći 16/17 travnja prošle godine izazvao župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić (HDZ). Kako doznajemo policija i USKOK nastavljaju s istražnim radnjama u svezi privođenja župana Vukovarsko – srijemske županije Damira Dekanića. Navodno su policija i USKOK u potrazi za dokumentima u svezi osiguranja i kasko osiguranja službene Škode Superb koja je razbijena u prometnoj nesreći. Traže se i drugi dokumenti koji su povezani s ovom prometnom nesrećom. Dekanić je rano popodne dovezen u PNUSKOK u Osijeku.

- Postupak je u tijeku, ovo je rana faza postupka i zasad ne možemo ništa komentirati. Nakon PNUSKOK-a, ide ispitivanje u USKOK-u, a još ne znamo kada. Još nije mogao dati nikakav  iskaz jer će tek biti ispitan u USKOK-u - rekao je Dekanićev odvjetnik Davor Ćavar nakon što je njegov branjenik doveden u Osijek.

Zanimljivo je kako je odvjetnik Ćavar bio SDP-ov kandidat za vukovarsko-srijemskog župana prije dvije godine, kada je na čelo te županije zasjeo upravo Dekanić. U video objavama  na njegovoj Facebook stranici iz toga doba vidljivo je kako je bio dosta kritičan prema HDZ-u, a izjave je snimao ispred grafita Dobro došli u Uhljebistan HDZ-a.

Ćavar je ispao u prvom krugu, a osvojio je 7.800 glasova birača, što je 10,74 posto.

Podsjećamo kako se prometna dogodila na ulazu u Cernu, mjesto nedaleko od Andrijaševaca gdje Dekanić ima obiteljsku kuću. Slupano je službeno vozilo Vukovarsko – srijemske županije Škoda Superb. Dekanić je tvrdio kako u trenutku nesreće nije automobil vozio on nego njegov rođak K.B. Policija se kasnije oglasila s detaljima očevida navodeći kako je K.B. imao 0 promila alkohola dok je kod Dekanića utvrđeno 1,44 promila alkohola u krvi.

Međutim, ubrzo poslije prometne nesreće, koja je izazvala veliku pozornost javnosti i medija, pojavilo se i nekoliko svjedoka koji su tvrdili kako je automobil vozio upravo Dekanić te da je K.B. naknadno došao te je predstavljen kao vozač. Sve to je Dekanić demantirao navodeći kako se dogodila nesreća, da se svakako osjeća odgovornim ali i da njegova krivnja nije u tolikoj mjeri kolika se digla hajka.

Komentara 2

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
18:18 15.03.2023.

Sada slavonci gledaju sto im plenki mun moze napraviti ako ce se buniti. kako svi imaju putra moraju ckomiti i vikati hura za svog AP.

DU
Deleted user
17:16 15.03.2023.

Naravno da građani moraju znati tko upravlja njihovim novcem. Teoretski možda mu je nešto namjerno podvaljeno u piće gdje je - namamljen i omamljen..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije