Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokušao prikriti

Dekanić je tvrdio kako u trenutku nesreće nije vozio automobil, no onda su progovorili svjedoci

ARHIVA: Cerna: Mjesto prometne nesreće župana Damira Dekanića
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/7
15.03.2023.
u 11:45

Dekanić je i 2019. godine imao prometnu nesreću kada je također sa službenim automobilom udario u stražnji dio automobila u kojem su se nalazile časne sestre, pri čemu mu je izmjereno 1,06 promila alkohola u krvi

Tijekom jutra započela su uhićenja više osoba radi davanja lažnih iskaza poslije prometne nesreće koju je u noći 16/17 travnja prošle godine izazvao župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić (HDZ). Kako doznajemo tijekom jutarnjih sati privedeni su Damir Dekanić, tri policajca i dva civila. Svi oni se sumnjiče za davanje lažnih iskaza poslije prometne nesreće te prikrivanje dokaza. Nedavno imenovana glasnogovornica Vukovarsko – srijemske županije Antonija Mihić na naš upit da na ispred županije proslijedi nekakvu informaciju o uhićenju župana Damira Dekanića samo kratko je rekla da nemaju komentara. -Trenutno nemamo nikakvih komentara – rekla je Mihić.

Video: Uhićen vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, troje policajaca i dva civila

Podsjetimo, prometna nesreća dogodila se  na ulazu u Cernu, mjesto nedaleko od Andrijaševaca gdje Dekanić ima obiteljsku kuću. Slupano je službeno vozilo Vukovarsko – srijemske županije Škoda Superb. Dekanić je tvrdio kako u trenutku nesreće nije automobil vozio on nego njegov rođak K.B. Policija se kasnije oglasila s detaljima očevida navodeći kako je K.B. imao 0 promila alkohola dok je kod Dekanića utvrđeno 1,44 promila alkohola u krvi. Međutim, ubrzo poslije prometne nesreće, koja je izazvala veliku pozornost javnosti i medija, pojavilo se i nekoliko svjedoka koji su tvrdili kako je automobil vozio upravo Dekanić te da je K.B. naknadno došao te je predstavljen kao vozač. Sve to je Dekanić demantirao navodeći kako se dogodila nesreća, da se svakako osjeća odgovornim ali i da njegova krivnja nije u tolikoj mjeri kolika se digla hajka.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Informacije o samoj nesreći dolazile su na kapaljku jer se odmah u cijeli slučaj uključio Uskok kao i Unutarnja kontrola MUP-a. Kada je riječ o privedenim osobama pretpostavlja se da riječ o K.B. za kojega su neki od svjedoka govorili kako je došao kasnije te da je njegovo parkirano vozilo viđeno par desetaka metara kasnije. Sumnja se i na vlasnike obiteljske kuće čija je ograda bila uništena. Kada je riječ o privedenim policajcima riječ je o onima koji su izašli na očevid.

Podsjetimo, treći dan poslije prometne nezgode na ulazu u Cernu, Dekanić se obratio priopćenjem. Tada je naveo kako je u prometnoj nesreći sudjelovao kao suvozač u službenom automobilu Vukovarsko – srijemske županije, a kojim je, na njegovu zamolbu, upravljao K.B. Javnosti se ispričao.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

- Ulaskom u selo Cerna došlo je do gubitka kontrole nad vozilom te je isto udarilo u automobil koji je bio parkiran uz cestu. Putem sustava iz automobila pozvana je policija koja je napravila uviđaj i zapisnik. Prilikom izvođenja uviđaja policijskih službenika vozač i ja smo alkotestirani pri čemu kod vozača K.B. nije utvrđena prisutnost alkohola dok je kod mene prisutnost alkohola bila 1,44 promila. Prilikom nezgode nastala je samo materijalna šteta – napisao je tada Dekanić.

Također Dekanić je u još jednom priopćenju kazao da se vrši brutalni medijski pritisak na njega, njegovu obitelj, susjede i sumještane, a vezano uz prometnu nezgodu u kojoj je sudjelovao kao suvozač, o čemu se već javno očitovao.

 

Podsjetimo i da je 29. travnja 2019. u večernjim satima ima prometnu nesreću u Rokovcima kada je udario u stražnji dio automobila u kojemu su putovale četiri časne sestre. Vozačica tog automobila krenula je skretati na kolni prilaz preko pune linije, što Dekanić nije na vrijeme primijetio. Jedna od njih je ozlijeđena u nesreći. Dekanić je tada, pisalo se, vozio službeni automobil u vlasništvu Hrvatskih šuma te je bio u alkoholiziranom stanju.

VIDEO Uhićen vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, troje policajaca i dva civila

Komentara 15

SA
sargu123
12:17 15.03.2023.

AP se još nije oglasio? Ipak je to njegov čovijek, treba smisliti nešto lijepo u njegovu obranu.

DE
Delboysiget
12:15 15.03.2023.

Očiti alkoholičar..slijedeći puta će nekoga ubiti ako mu se ne stane na kraj.

TO
ToVuS
12:44 15.03.2023.

Reći će AP druga spasit slučaj osudit..al koštat će ga Žalac kao suučesnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije