Naslovnica Vijesti Večernji TV

Odluka Povjerenstva o Martini Dalić zamka je za premijera Plenkovića

Novinarka Večernjeg lista Iva Boban Valečić prokomentirala je odluku Povjerenstva za sukob interesa vezano uz Martinu Dalić i Zdravka Marića
04. prosinca 2018. u 14:47 26 komentara 2404 prikaza
Andrej Plenković i Martina Dalić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Martina Dalić i Zdravko Marić povrijedili su načela po kojima se imaju ravnati državni dužnosnici. Tako je jučer odlučilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, a ta bi se odluka mogla pokazati vrlo nezgodnom i za premijera Plenkovića i njegovu vladu. Naime, ako je Dalić postupila nevjerodostojno i netransparentno tajeći od novinara i saborskih zastupnika tko je autor zakona kojim se rješavala kriza u Agrokoru, postavlja se pitanje nije li to isto učinio i premijer.

Andrej Plenković REAKCIJA NA POVJERENSTVO Plenković: Nitko od članica i članova vlade nije povrijedio načela djelovanja

A Povjerenstvo i protiv njega vodi sličan postupak, i to zato što nije otkrio imena članova iste radne skupine. Još neugodnija mogla bi biti izreka po kojoj je Dalić propustila postupiti odgovorno kada je Vladi predložila imenovanje Ante Ramljaka izvanrednim povjerenikom.

Cijeli komentar pogledajte u videu.

[video: 28204 / Komentar Ive Boban-Valečić]
f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

 • drago.pertl:

  Zašto ne pričamo o tome kako je Vesna Pusić dala 250 tisuća kuna nezakonito svom bratu Zoranu, a njena prijateljica Zlatar Violić bila 2 puta osuđena i kažnjena za sukob interesa??

 • Avatar zajutrak
  zajutrak:

  Povjerenstvo ulijeva nesigurnost i pristranost, kada ih slušam i gledam ne mogu se oteti dojmu da su nekompetnentni i šeprtljavi, takvima ne vjerujem .

 • kromosomXY:

  Tko o čemu, SDP o poštenju. Pola njihove vlade je bilo kažnjeno zbog sukoba interesa!