Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković o rejtingu:

'Odlična vijest, to je signal da nastavimo sa strukturnim reformama'

Andrej Plenković
Foto: Tomislav Krasnec
1/3
22.03.2019.
u 23:34

Ovo je poticaj za Vladu da nastavimo putem kojim smo išli do sada - dodao je premijer.

Došli smo izraziti solidarnost sa saborskim zastupnicima koji će večeras glasati. Povod zašto smo ovdje je vijest koju je objavila kreditna agencija Standard and Pooor's, aa to je da je Hrvatskoj povećan kreditni rejting - kazao je u petak navečer premijer Andrej Plenković.

- Nakon više od 6 i pol godina objavljeno je izvješće kojim nam je povećan rejting. To je odlična vijest za Hrvatsku i naše gospodarstvo. Između ostalog sada će se širiti krug potencijalnih investitora. Ovo je poticaj za Vladu da nastavimo putem kojim smo išli do sada - dodao je premijer te najavio kako slijede ocjene i druge dvije agencije te izrazio uvjerenje da će i njihove ocjene biti kao od S&P-ove.

- Ova ocjena je na neki način rezimirila ono što kontinuirano radimo i govorimo. Osigurali smo parlamentarnu većinu koja je stabilna. Osigurali smo time vrijeme za strukturne reforme.

Andrej Plenković
1/10

 

Tvrdi kako su upravo to prepoznali analitičari S&P-a.

- Poslali su time poruku da je smjer u kojem vodimo zemlju potvrđen i od njih. Mirovinsku reformu su prepoznali kao jednu od ključnih. A to je signal da moramo nastaviti sa strukturnim reformama, s poreznim rasterećenjem...

Osvrnuo se i na Uljanik.

- Što se tiče Uljanika, oni procjenuju da smo načinom kako smo se konsolidirali, kako je porasla otpornost situacije na krizne situacije, a krizna situacija je ako morate isplatiti 3,1 milijarde kuna jamstava, mi smo napravili da nije bilo rebalansa proračuna, kriznog poreza, mi smo imali snage to napraviti. Oni vide da smo smanjili potencijalne rizike i glede Uljanika. Mi ćemo odluke o Uljaniku donositi na temelju analiza i svih mogućih posljedica - rekao je Plenković.

Komentara 11

Avatar berija1
berija1
02:31 23.03.2019.

Argumenti su argumenti garancija za uspjeh! Oporba zivi od fakenews a to bas nije neka hrana!

PR
Princeza
23:43 22.03.2019.

Podrska za ministra Marica. Vrijedan i pametan covjek. Rezultati su vidljivi!👍👍❤️

OK
okvals54
06:21 23.03.2019.

Anemija ne kaki,tek ti dolaze"dobre" vijesti nakon EU izbora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije