Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVA NA ISTOKU HRVATSKE

Odgojitelj u vrtiću seksualno zlostavljao četvero djece, dobio tri godine zatvora

Ilustracija dječjeg vrtića
Davor Puklavec/PIXSELL
25.01.2024.
u 20:35

Muškarac se, prema neslužbenim informacijama još vodi kao zaposlenik vrtića jer nema pravomoćne presude o njegovoj krivnji. Tad mu sigurno slijedi izvanredni otkaz ugovora o radu.

Odgojitelj (37) iz vrtića na istoku Hrvatske nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora za pet kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina. Teretili su ga da je u lipnju prošle godine počinio bludne radnje na štetu ukupno četiri oštećenika, zlouporabom položaja koji je kao zaposlenik vrtića imao.

Uhićen je na radnome mjestu te se od uhićenja krajem lipnja 2023. nalazi u istražnom zatvoru, gdje čeka pravomoćnost presude izrečene u prosincu prošle godine. Istražni zatvor bio mu je određen kako ne bi ponovio djelo ili utjecao na svjedoke, piše 24sata.

Muškarac se, prema neslužbenim informacijama, još vodi kao zaposlenik vrtića jer nema pravomoćne presude o njegovoj krivnji. Tad mu sigurno slijedi izvanredni otkaz ugovora o radu. Nije mu izrečena ni sigurnosna mjera zabrane obavljanja određene dužnosti ili djelatnosti, no postane li presuda pravomoćna, njegovo ime naći će se u Registru počinitelja seksualnih delikata na štetu djece, tzv. registru pedofila.

Ti podaci nisu javno dostupni, no dostupni su institucijama koje rade s djecom prilikom zapošljavanja novih kadrova. Podaci se u registru ne čuvaju trajno, nego se brišu nakon proteka rokova rehabilitacije, koji su za takve počinitelje dvostruko dulji nego za druge počinitelje.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Austrijskog monstruma Fritzla prebacuju u obični zatvor

 

 

Komentara 2

KI
kiki27
07:51 26.01.2024.

Tetak u vrtiću zlostavlja djevojčice koje čuva na spavanju. Bolesno. Još je bolesnija ekipa koja mu je plaćala odvjetnika. Istražite - imat ćete senzaciju!

DU
Deleted user
07:24 26.01.2024.

Predlažem mu da se zaredi i na taj način izbjegne progon.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije