Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Odbacujemo ružne glasine jer radimo kvalitetno i savjesno

U našu je redakciju stiglo pismo djelatnice bolnice, u kojem se osoblje i pojedine liječnike optužuje za aljkavost i nestručnost.
13. listopada 2011. u 09:28 4 komentara 850 prikaza
Vodstvo OB Zabok
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

– Opća bolnica Zabok i njezini djelatnici kontinuirano rade na poboljšavanju i unapređivanja i sebe i uvjeta u koje dolaze pacijenti te tvrdimo da radimo sve da pacijent bude u središtu naše pozornosti – osvrnulo se vodstvo zabočke Opće bolnice na, kako su sami istaknuli, zlonamjerne glasine koje kruže o bolnici i njenim djelatnicima.

“Zabrinuta djelatnica”

Naime, i u našu je redakciju stiglo anonimno pismo, potpisano od “zabrinute majke i djelatnice”, u kojem se osoblje bolnice, kao i pojedine liječnike optužuje za nepristupačnost i nestručnost. Između ostalog, navodi se da dr. Stipe Batinica, renomirani dječji kirurg u Zaboku i dalje operira, iako je već stekao uvjete za mirovinu te na KBC-u Rebro zbog toga više ne smije operirati. 

– Mi imamo čast što imamo nekog poput prof. Batinice i što možemo od takvog stručnjaka učiti – rekla je šefica pedijatrije, dr. Andreja Filija, na koju se nadovezao i ravnatelj Belina. 

– Profesor Batinica ima licenciju i dok god mu je Liječnička komora izdaje, on može raditi. Ima 65 godina, što ne znači da nije sposoban. On dnevno pregleda 40-ak djece, ove je godine uspješno obavio 30-ak operacija, a isključivo zbog njega nama dolaze pacijenti iz cijele Hrvatske pa i šire. Ja bih osobno prije njemu dao da operira moje dijete nego nekom početniku – zaključio je ravnatelj Belina, dodavši da je bolnica suočena s manjkom kadra i da su natječaji raspisani, ali na njih se nitko ne javlja, pa se zasad “krpa” s vanjskim suradnicima. Stoga je 36 mladih liječnika poslano na specijalizaciju, koji bi za četiri do pet godina trebali početi raditi u OB Zabok, a najavljeno ih je još desetak.

Šef interne ne vidi dobro?

U pismu se na tapetu našao i šef interne, dr. Stjepan Rogan, za kojeg se tvrdi da ne vidi dobro, što je opasnost za pacijente. Te je tvrdnje, kao i ostale optužbe na račun interne, vodstvo bolnice najenergičnije demantiralo, dodajući da je dr. Rogan jedna od legendi internističke službe zabočke bolnice. Što se tiče ginekologije, šef odjela dr. Rajko Fureš najavio je da se kreće u rekonstrukciju rodilišta, što će povećati komfor rodiljama, te je iznio podatak da je ove godine u zabočkoj bolnici rođeno 734 djece, od čega 134, odnosno 18,2 posto carskim rezom. 

– Mi ćemo najavljenom adaptacijom i daljnjim unapređenjem nastojati da što veći broj rodilja rodi u Zaboku – zaključio je dr. Fureš.

Predavanje Ivana Đikića na Filozofskom fakultetu
UPUTE GRAĐANIMA
Ivan Đikić: Ne širite histeriju, evo što trebate činiti kod pojave koronavirusa
HAMAG-BICRO
Inovativna rješenja
Hrvatski softverski sustav HECTA uspio je e-Commerce kupnju pojednostaviti, a uskoro će se implementirati i na strana tržišta
  • 304050:

    Dotična gospođa još je premalo napisala, ovo je katastrofa od liječnika. Lijepe sobe, super kreveti, sve novo i lijepo, ali uzalud kad te nema ko izliječiti( čast izuzecima).

  • mmmmm:

    U stručnost se ne bih štel mešati. Odnos prema pacijentu pojedinaca je zabrinjavajuća. Ne uvažava se, npr. riječ pacijenta da je ono što dotični radi bolno, neizdržljivo. Posljedice tako jedne intervencije je povreda sa trajnim posljedicama jednog od organa.

  • bigred1:

    ja imam dobro mišljenje o bolnici još dok je bila u barakama. od 98. sam bio često na pretragama,terapijama i 2 x sam bio pacijent. zbog embolije 20 dana i upale i operacije žuča 14 dana.