Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U OBRANI VUKOVARA

Odana počast za 97 ubijenih i nestalih policajaca, Božinović: Njihova žrtva omogućila nam je pobjedu

Foto: Branimir Bradarić
1/5
13.10.2021.
u 20:55

U spomen na sve njih oko spomen obilježja, koje je podignuto 2017. godine, poslagano je 97 svijeća u obliku srca

Paljenjem svijeća podno spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima u Domovinskom ratu tijekom agresije na grad Vukovar, a koji se nalazi ispred nekadašnje zgrade policijske postaje, danas su se članovi obitelji, suborci i prijatelji prisjetili 97 hrvatskih policajaca ubijenih i nestalih tijekom agresije na Vukovar.

Tijekom odavanja počasti pročitano je svih 97 imena i prikazano svih 97 lica ubijenih i nestalih policajaca. U spomen na sve njih oko spomen obilježja, koje je podignuto 2017. godine, poslagano je 97 svijeća u obliku srca. Kako je rečeno među 97 policajaca poginulih i nestalih 1991. godine u obrani Vukovara, 61 je iz PU vukovarsko-srijemske, 15 iz PU varaždinske, 11 iz PU međimurske, šestorica iz PU brodsko-posavske i četvorica iz Antiterorističke jedinice Lučko.

- Odali smo počast najhrabrijim među nama, hrvatskim policajcima, mladim ljudima koji su prvi stali na branik domovine i to na najtežem ratištu u Domovinskom ratu, u Vukovaru. Njih 97 bilo je svjesno da postoji velika mogućnost da izgube život. Njihova žrtva omogućila je konačnu pobjedu u Domovinskom ratu i da imamo svoju državu, neovisnu demokratsku članicu EU. Naša dužnost je ne zaboraviti ih i prisjećati se onih koji su bili najhrabriji kada je to najviše trebalo, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić podsjetio je kako je veliki broj policajaca dao svoj život za stvaranje hrvatske države.

- Moramo njihovu žrtvu sačuvati od zaborava i sačuvati uspomenu na njih, istakao je Dekanić.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac kazao je kako je hrvatska policija dala jako u Domovinskom ratu ali i da je u Vukovaru podnijela ogromnu žrtvu. 

Počast ubijenim i nestalim policajcima obilježava se 12. listopada na dan kada je došlo do pokušaja proboja hrvatskih snaga prema Vukovara. Tom prilikom poginula su po tri pripadnika ATJ Lučko SJP Slavonski Brod ŠAP, četiri pripadnika Zbora narodne garde, a ranjena su 44 hrvatska branitelja.

>> VIDEO Boro Vujović o tržištu nekretnina u Zagrebu: "Novogradnja je postala atraktivnija zbog potresa."


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije