Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Niže cijene

Od ponoći jeftinije gorivo, cijene niže za sve derivate

gorivo
VL FOTO
15.04.2013.
u 15:27

Cijena najprodavanijeg motornog benzina eurosupera BS 95 od ponoći može biti najviše 10,23 kune po litri, a eurosuper BS 98 pojeftinit će za 35 lipa, jer je njegovu najvišu cijenu Ministarstvo utvrdilo na 10,55 kuna.

Cijene motornih benzina od ponoći će biti jeftinije za 33 do 36 lipa po litri, a cijene dizelskih goriva bit će niže za 8 do 12 lipa, obajvilo je Ministarstvo gospodarstva.

Cijena najprodavanijeg motornog benzina eurosupera BS 95 od ponoći može biti najviše 10,23 kune po litri,  a eurosuper BS 98 pojeftinit će za 35 lipa, jer je njegovu najvišu cijenu Ministarstvo utvrdilo na 10,55 kuna.  S padom za 36 lipa cijena eurosupera BS 100 past će ispod 11 kuna, razine na kojoj je zadnji put bila početkom veljače i iznosit će najviše 10,77 kuna.

Od ponoći će biti niže i cijene dizelskih goriva. Maloprodajna cijena eurodizela BS će biti niža za 12 lipa po litri i najviša mu cijena može iznositi 9,54 kune. Za 11 lipa pojeftinit će plavi dizel, odnosno plinsko ulje obojano plavom bojom s oznakom euro i njegova je nova cijena 6,28 kuna. Najmanje će, za 8 lipa, pojeftiniti loživo ulje s oznakom euro čiju je najvišu cijenu Ministarstvo utvrdilo na 6,73 kune.

Temeljem Pravilnika, Ministarstvo gospodarstva svakih 14 dana obračunava i objavljuje najviše maloprodajne cijene naftnih derivata, a naftne kompanije u tom razdoblju mogu mijenjati cijene, ali one ne smiju biti veće od maksimalnih koje je objavilo Ministarstvo.

>>Od ponoći eurosuper 95 skuplji, eurodizel jeftiniji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije