Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove cijene goriva

Od ponoći eurosuper 95 skuplji, eurodizel jeftiniji

'18.03.2012., , Zagreb - Ilustracija. Nakon novih poskupljenja naftnih i benzinskih derivata u Hrvatskoj sve vise gradjana je ocajno te vise nece imati sredstava za kupovinu benzina ili dizela. Photo:
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
01.04.2013.
u 14:35

Najviša cijena najprodavanijeg eurosupera BS 95 može biti 10,56 kuna po litri, ili sedam lipa više od dosadašnjih 10,49 kuna. Eurodizel BS od sutra će se prodavati po cijeni nižoj za 11 lipa po litri, najviše po 9,66 kuna.

Cijene motornih benzina od ponoći će porasti za sedam, odnosno osam lipa po litri, dok će cijene dizelskih goriva pasti, eurodizela i plavog dizela za 11 lipa, a lož ulja za pet lipa, pokazuju podaci Ministarstva gospodarstva koje je danas objavilo najviše razine maloprodajnih cijena naftnih derivata u razdoblju od 2. do 15. travnja.

Najviša cijena najprodavanijeg eurosupera BS 95 može biti 10,56 kuna po litri, ili sedam lipa više od dosadašnjih 10,49 kuna. Motorni benzin eurosuper 98 skuplji će biti za također sedam lipa, jer je njegovu najvišu cijenu Ministarstvo utvrdilo na 10,90 kuna (do sada 10,83 kune), a za osam lipa eurosuper 100 koji će se od ponoći prodavati po najviše 11,13 kuna. stara cijena bila je 11,05 kuna.

Za razliku od benzina, dizelska goriva nastavljaju trend pada cijena koji traje od početka ožujka. Eurodizel BS od sutra će se prodavati po cijeni nižoj za 11 lipa po litri, najviše po 9,66 kuna. do sada je cijena bila 9,77 kuna. Za 11 lipa pojeftinit će i plavi dizel, odnosno plinsko ulje s oznakom euro i njegova je nova cijena 6,39 kuna,a dosada je bila 6,50 kuna.

Najmanje će, za pet lipa pojeftiniti loživo ulje s oznakom euro čiju je najvišu cijenu Ministarstvo utvrdilo na 6,81 kunu.

>>Niže cijene goriva: Benzin jeftiniji do 36 lipa, a dizel do 18 lipa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije