Naslovnica Vijesti Hrvatska

Od ponedjeljka nove registarske pločice. Evo kako će izgledati!

Što se tiče cijene, skoro sve vrste registarskih pločica će pojeftiniti
01. srpnja 2016. u 16:40 57 komentara 26316 prikaza
automobili
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Od ponedjeljka, 4. srpnja na snagu stupa novi Pravilnik o registraciji i označavanju vozila kojim je reguliran izgled i cijena novih registarskih pločica, doznaje se u MUP-u.

06.03.2015., Zagreb - Ministarstvo unutarnjih poslova, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojic predstavio odabir idejnih rjesenja za nove registracijske plocice vozila u Republici Hrvatskoj. registracije Rok curi, a MUP i dizajner još se nisu dogovorili o novim oznakama za vozila Automobili VIDEOVIJESTI Stižu nove registarske pločice, evo što se mijenja i koliko će koštati!

Prema odredbama novog pravilnika postojećim registarskim pločica s lijeve strane dodan je plavi pravokutnik kao oznaka pripadnosti Europskoj uniji tzv. europski logo i nacionalna oznaka za Hrvatsku – HR. Registarska područja pritom su ostala ista, kažu u MUP-u.

Nakon početka izdavanja novih registarskih pločica vozači neće morati mijenjati postojeće registarske pločice, već će se one postupno zamjenjivati u svim onim slučajevima redovnih zamjena – kada vozači prvi put registriraju vozilo, prilikom promjene registarskog područja, u slučaju gubitka, krađe ili oštećenja.

nove registarske pločice | Autor : MUP RH Foto: MUP RH

Što se tiče cijene, skoro sve vrste registarskih pločica će pojeftiniti.

Obične registarske pločice pojeftinit će sa 76 na 65 kuna, registarske pločice po narudžbi s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom s 378 na 278 kuna, prenosive pločice s 920 na 278 kuna, dok je najveće pojeftinjenje svakako ono za registarske pločice po izboru koje će sa 6720 kuna pojeftiniti na 2000 kuna, navode u MUP-u.

>>Stižu nove registarske pločice, evo što se mijenja i koliko će koštati!

Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar biro
  biro:

  Domace komunjare na aparatima sto ostaje nasa sahovnica.

 • drug marin:

  Ostoja i Podrepić plaču

 • tiikru:

  PARTIJA već grozničavo traži nova rješenja ako se vrati na vlast,navodno su srp&čekić u igri na najjače!?