Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reorganizacija

Od 20. travnja na Vrhovnom sudu javne sjednice putem video-veze

Vrhovni sud
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL/ Ilustracija
15.04.2020.
u 14:46

Sjednice sudskih vijeća na Građanskom odjelu održavat će se dva, a na Kaznenom odjelu tri puta tjedno, sve u prizemlju dvorišne zgrade suda

Kako organizirati normalno funkcioniranje sudova u doba pandemije problem je s kojim se predsjednici sudova susreću svakodnevno. Situacija se mijenja iz dana u dan, pa se sudovi svakodnevno prilagođavaju sukladno preporukama Ministarstva uprave, Ministarstva pravosuđa i Stožera civilne zaštite.

Jednu od takvih prilagodbi sada je napravio i Vrhovni sud, koji je priopćio na koji će se način od 20. travnja održavati sjednice sudskih vijeća na Kaznenom i Građanskom odjelu Vrhovnog suda.
- Sjednice sudskih vijeća na Građanskom odjelu održavat će se dva puta tjedno, a na Kaznenom odjelu tri puta tjedno. Svaki dan po jedno sudsko vijeće, sve u prizemlju dvorišne zgrade suda. Građanski odjel održavat će sjednice utorkom i srijedom u velikoj dvorani, a kazneni odjel ponedjeljkom, utorkom i srijedom u sudnici, odnosno u velikoj dvorani.

Raspored sjednica odredit će predsjednici odjela. Predviđena je i mogućnost održavanja javnih sjednica u kaznenim postupcima s više optuženika. Takva će se sjednice organizirati istovremeno u sudnici i velikoj dvorani pomoću opreme za audio-video vezu - navodi se u priopćenju Vrhovnog suda koje potpisuje predsjednik tog suda Đuro Sessa.

Nakon svake održane sjednice sve korištene prostorije i oprema će se očistiti i dezinficirati, a suci i sudski savjetnici će referate i odluke pripremati i pisati kod kuće, dok će na sud dolaziti samo na sjednicu vijeća, stoji u priopćenju Vrhovnog suda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije