Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inspekcija

Od 10 zaposlenih blagajnika u HAC-u, troje je branitelja

cestarina
Goran Jakuš/Pixsell
17.08.2011.
u 21:23

Sedam zaposlenih na naplatnoj postaji Vrgorac nema status branitelja, ali ispunjavaju uvjete iz natječaja

Državni inspektorat objavio je prve rezultate inspekcijskog nalaza u HAC-ovu slučaju zapošljavanja blagajnika na naplatnoj postaji Vrgorac, javlja HRT. Inspekcija je, naime, utvrdila kako od deset zaposlenih samo tri imaju braniteljski status, dok sedam zaposlenih nema taj status, ali ispunjavaju uvjete natječaja.

Inače, branitelji imaju prednost pri zapošljavanju u državnim poduzećima ako ispunjavaju uvjete natječaja. Afera je, podsjetimo, počela kada su se pobunili nezadovoljni branitelji koji nisu dobili posao.

Komentara 9

BA
baš
21:40 17.08.2011.

U HAC-u je trebalo zapošljavati isključivo branitelje koji imaju potrebne uvjete! U HAC-u plaće nikada nisu trebale biti tako visoke, pa ispada da je studiranje čisto bespotrebno kada se može ostvarivati na ovakvim mjestima i do 7.500,00 kn mjesečno. Ali opet je to učinjeno kako bi se uzimala lova, a ljudi bili podčinjeni. Uvjek isti scenarij.

Avatar Daniel ZG
Daniel ZG
21:48 17.08.2011.

\" Inspekcija je, naime, utvrdila kako od deset zaposlenih samo tri imaju braniteljski status, dok sedam zaposlenih nema taj status, ali ispunjavaju uvjete natječaja.\" ---- ja zaista neznam ko je tu blesav. fučka mi se koliko njih ispunjava uvjete, recitee nam inspektori koliko se branitelja javilo koji ispunjavaju uvjete i nisu primljeni. to trebate utvrditi. ove vaše izjave ne znaće ništa. za takova izvješća vi inspektori, do jedan koji ste bili u inspekcuiji u HAC-u, zaslužujete OTKAZ.

Avatar Sor@n
Sor@n
21:38 17.08.2011.

Inače, branitelji imaju prednost pri zapošljavanju u državnim poduzećima ako ispunjavaju uvjete natječaja, mda. To si stavite mačku o rep. Ja imam dokaze da je sasvim suprotno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije