Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjena

Od 1. srpnja Vukovar više neće imati dva autobusna prijevoznika

Požega: Lokalni prijevoznik APP dobio konkurenciju u prijevozu srednjoškolaca
Dusko Mirkovic/Pixsell
29.06.2022.
u 14:56

Vukovarski umirovljenici starosti 65 godina i više, i dalje ostvaruju pravo na sufinancirani gradski prijevoz od strane Grada Vukovara pod istim uvjetima

Od 1. srpnja Vukovar više neće biti jedini grad u Hrvatskoj koji će imati dva autobusna prijevoznika koji istovremeno vrše prijevoz putnika na području grada. Naime, prema informacijama iz gradske uprave od 1. srpnja godine komunalni linijski prijevoz putnika na području grada Vukovara na temelju Ugovora o koncesiji ponovno će obavljati vukovarska tvrtka Čazmatrans Vukovar d.o.o. Interesantno je i kako će cijena karte u jednom smjeru, unatoč znatnom poskupljenju goriva, biti 5,00 kuna.

Podsjećamo kako je gradski autobusni prijevoz, na temelju izdane koncesije, od 1. Veljače 2021. godine pa do 1. srpnja 2022. godine obnašala tvrtka Slavonija Bus. Unatoč tome Čazmatrans nije prestao s prijevozom pa su tako u na istoj relaciji i u isto vrijeme, s razmakom od par minuta, kretala dva autobusa. Pisane su pritužbe, na teren izlazile inspekcije i komunalni redari ali sve to nije dalo rezultata jer se Čazmatrans Vukovar pozivao na županijske dozvole za prijevoz građana.  

-Grad Vukovar izražava zadovoljstvo što smo putem postupka za dodjelu koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti komunalnog linijskog prijevoza putnika na području grada Vukovara, u vrijeme krize uspjeli dodatno sniziti cijenu gradskog linijskog prijevoza – navode iz Grada Vukovara.

Vukovarski umirovljenici starosti 65 godina i više, i dalje ostvaruju pravo na sufinancirani gradski prijevoz od strane Grada Vukovara pod istim uvjetima, a mjesečne pokazne karte koje je za mjesec srpanj ovjerio dosadašnji koncesionar Slavonija bus d.o.o. vrijedit će tijekom srpnja za prijevoz autobusima tvrtke Čazmatrans Vukovar d.o.o.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije