Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Od 1. lipnja Austrija zabranjuje slijetanje zrakoplovima iz Velike Britanije

Slijedom te odluke Austrija je već danas Veliku Britaniju uvrstila na svoju listu visokorizičnih mutacijskih zemalja i područja
25. svibnja 2021. u 15:19 5 komentara 2372 prikaza
Simferopol International Airport
Foto: Sergei Malgavko/Newscom/PIXSELL

Zbog razantnog širenja indijskog soja koronavirusa B.1.617.2  u Velikoj Britaniji, Austrija je odlučila od 1. lipnja zabraniti slijetanja britanskim zrakoplovima u sve austrijske zračne luke. Zabranu je donijelo austrijsko Ministarstvo zdravstva, a objavljena je jučer u Službenom listu.

Koronavirus u Austriji DUGOTRAJNE POSLJEDICE Koronakriza će Austriju stajati 175 milijardi eura

Slijedom te odluke Austrija je već danas Veliku Britaniju uvrstila na svoju listu visokorizičnih mutacijskih zemalja i područja, na kojoj se već nalaze Brazil, Indija i Južna Afrika. To znači da od danas u Austriju mogu ući samo putnici iz Velike Britanije s austrijskim državljanstvom i osobe koje imaju prijavljen boravak u Austriji odnosno spadaju pod posebno navedene iznimne slučajeve. 

Austrija je u siječnju ove godine također zabranila slijetanje zrakoplovima iz Brazila i Južne Afrike zbog specifičnih mutacija koronavirusa u tim zemljama. Krajem travnja listu avio-zabrana Austrija je proširila i na Indiju zbog indijskog virusnog soja koji je preplavio zemlju i odnio masu ljudskih života.

Zagreb: Drive-in testiranje na koronavirus u NZJZ  Andrija Štampar ODLIČNE VIJESTI! U Brodskoj županiji nakon gotovo osam mjeseci nema novozaraženih

Kako navode austrijski mediji, Velika Britanija je u strahu od daljnjeg nekontroliranog širenja indijskog soja koronavirusa, koji je znatno zarazniji od izvornog „divljeg“ soja,  pozvala svoje stanovništvo u pojedinim dijelovima zemlje, na sjeveru i u sredini, te u jednom od Londonskih stambenih okruga da ne napušta svoje stambene okruge, drži fizički razmak od dva metra i ne sastaje se s osobama iz drugih domaćinstava u zatvorenom prostoru.

Austrija je već jednom zabranila slijetanje zrakoplova iz Velike Britanije u Austriju. Bilo je to od prosinca prošle, do druge polovice ožujka ove godine, i to zbog širenja britanskog soja koronavirusa. 

 

VIDEO Ne reciklira se dovoljno: Zagreb će platiti 8,8 milijuna kuna kazne zbog otpada!


 
Drugačije izdanje
Aleksandar Stanković 'Nedjeljom u 2' vodio je iz svog doma: U zadnji tren sam saznao da imam koronu
Dacia Duster
Pošumljavanje Dalmacije
Sađenje borova, off road vožnja i iskustvo kakvo se događa jednom u životu
  • xaron:

    Austrijanci žele spriječiti ulazak Indijskog soja u zemlju jer novi soj znači i novi val zaraze .

  • aabbcc:

    Vlaskoulicanec: A nisu znali da za Zelenu putovnicu ne treba nikakva vaccina : ), jer ta dobro placena digitalna putna isprava štiti od virusa : )

  • aabbcc:

    Hahaa... Neka iskacu sa padobranom i kako ovi dole znaju da su svi Englezi u avionu?