Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Capak: Početkom sljedeće godine očekujemo registrirano cjepivo

Krunoslav Capak
Foto: Admir Buljubasic/PIXSELL
1/4
25.08.2020.
u 22:05

Problem je da ljude možeš spasiti od svega osim od njih samih, rekla je Markotić.

U protekla 24 sata zabilježeno je 219 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 2231. Među njima je 167 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata. Dvije su osobe preminule.

Tijek događanja:

22:00 -  Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je kako je prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, u ovom trenutku šest cjepiva u trećoj fazi kliničkih ispitivanja. 

- Svima je poznato da smo zadnjih dva tjedna imali velike brojke s kojima nitko nije zadovoljan. Nismo očekivali da će biti tako velike. S obzirom na to da smo imali turističku sezonu, radi se o milijun ljudi koji su boravili u Hrvatskoj, taj broj zaraženih nije zastrašujuć, ali naravno da smo zabrinuti. Mi radimo na tome da tu brojku smanjimo, rekao je Capak u Dnevniku HRT-a

- Zadnja dva dana brojka pada i mi se nadamo da će i dalje to biti tako. Očekujemo da će sutrašnja brojka zaraženih biti nešto manja, dodao je.

Upitan o sastanku s lokalnim stožerima i određivanju mjera, kazao je sljedeće: - To je bio cilj našeg sastanka i dogovora te već neko vrijeme komuniciramo s lokalnim i županijskim stožerima na taj način. Mislimo da oni najbolje znaju kakva je situacija u njihovim županijama i da usmjere mjere na ona područja koja su im goruća. Ovo što je Imotski zatražio, naravno da ih je Nacionalni stožer podržao. Sad je situacija sa Slavonskim Brodom i očekujemo da svaka županija izrazi što je kod njih najbitnije da se u ovom trenutku uvede kao nova mjera, rekao je Capak.  

Smatra kako u ovom trenutku ne kažavnjaju je represija zadnja mjera koju treba upotrijebiti.

- Mislimo da je puno pametnije da idemo s edukacijom, uvjeravanjem, s apelima prema svima onima koji bi trebali promijeniti svoje ponašanje. U ovom trenutku nemamo ni osnove da kažnjavamo te kafiće koji krše mjere, ali naravno da takva mogućnost postoji. Ukoliko se to nastavi i neće se reagirati na naše apele, onda uvijek postoji mogućnost represije, rekao je Capak.

Krunoslav Capak istaknuo je kako je činjenica da uglavnom obolijevaju mlađi ljudi. Prosjek obolijevanja je između 30 i 35 godina. U zadnjih nekoliko dana imamo povećan broj hospitalizacija koji upućuje na povećan broj težih kliničkih slika, rekao je.

Istaknuo je kako prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, u ovom trenutku šest cjepiva u trećoj fazi kliničkih ispitivanja.

- Njihova registracija nije vjerojatna prije Nove godine. Početkom sljedeće godine možemo očekivati regularno i registrirano cjepivo. Hrvatska je napravila sve da na vrijeme rezerviramo to cjepivo skupa s drugim članicama Europske unije, poznato je da smo rezervirali milijun i pol doza za građane, zaključio je Capak.

Krunoslav Capak
1/22

16:18 - Zabilježeni su slučajevi zaraze koronavirus u još jednom poznatom istarskom objektu. Riječ je o beach baru u Funtani, piše Glas Istre. 

- Na osnovu epidemioloških indikacija, grupiranja novozaraženih osoba i rezultata testiranja osoblja, Državni inspektorat Republike Hrvatske - Sanitarna inspekcija u suradnji s epidemiologom Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, donijeli su Rješenje o zatvaranju beach bara u Funtani - navodi službena obavijest Stožera civilne zaštite Istarske županije. 

15:17 - Novih 26 slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je na području Zadarske županije, a među zaraženima je djelatnica zadarskog Doma za odrasle čiji su kontakti stavljeni u samoizolaciju. Djelatnica Doma za odrasle osobe sv. Frane u Zadru je asimptomatska, testirala se nakon povratka s godišnjeg odmora, ali nije dočekala rezultate testa već je otišla na posao, gdje je u jednoj smjeni odradila jedan dan, koristeći zaštitnu opremu.

Nalaz testiranja došao je naknadno, po završetku smjene, o čemu je odmah obaviješten Županijski stožer, rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare epidemiolog Alan Medić. Taj dom skrbi za 60 štićenika, od kojih je 19 pokretnih korisnika smješteno u karantenu, dok su ostali raspodijeleni na način da ih bude najviše po dvoje u sobi.

Štićenici s kojima je djelatnica bila u izravnom kontaktu sada su u samoizolaciji. U sljedećih 14 dana pratit ćemo razvoj situacije, a u cijelom domu napravljena je protuepidemijska dezinfekcija, izvijestio je epidemiolog Medić.

Podsjetio je kako su imali iskustvo s medicinskom sestrom u domu koja je dva dana bila pozitivna i cijelo vrijeme radila, no nosila je masku i nikoga nije zarazila.

„To iskustvo nam govori da je ipak zaštitna maska potrebna, osobito u domovima umirovljenika i zdravstvenim ustanovama”, poručio je Medić.

Kod novozaraženih osoba, među kojima su tri zadarska policajca, u najvećoj je mjeri riječ o obiteljskim kontaktima, kao i o mlađim osobama čiji se kontakti i kretanja utvrđuju, rekao je Medić.

Porast novozaraženih posljedica je turističke sezone i masovnih okupljanja, dodao je.

14:52 - Dječji vrtić "Cvrčak i mrav" u Bribiru zatvoren je u utorak nakon što se pokazalo da je jedna odgojiteljica pozitivna na koronavirus zbog čega se trenutno ispituju svi njezini potencijalni kontakti, doznaje se od ravnateljice vrtića Dajane Jerčinović.

Ravnateljica je rekla da je odluka o zatvaranju donesena na njezinu inicijativu i uz suglasnost Općinskog stožera Civilne zaštite jer nije bilo vremena za konzultirati se s epidemiolozima.

Povod zatvaranju te predškolske ustanove u koju je upisan 41 polaznik, a ovih dana ju je pohađalo 25-oro mališana bio je pozitivan test na Covid-19 jedne odgojiteljice, zaposlenice bribirskog vrtića. Odgojiteljica je bila na bolovanju pa je samo jedan njezin radni dan ostao sporan zbog čega je osmero zaposlenika upućeno na testiranje, rekla je ravnateljica, napomenuvši da se trenutno ispituju svi relevantni potencijalni kontakti zaražene odgojiteljice.

Upitana kad bi vrtić mogao biti zatvoren, Jerčinović je rekla da će to biti učinjeno prema odluci struke, odnosno u suradnji s epidemiolozima. Zatvaranje vrtića, dodala je, iskoristit će za planirano preseljenje vrtića s postojeće lokacije u Osnovnoj školi "Dr. Josipa Pančića" u prizemlje zgrade općinske uprave Vinodolske općine, u središtu Bribira.

Središnja ustanova Dječjeg vrtića Cvrčak i mrav Bribir djeluje u još dva područna odjeljenja u Triblju i Driveniku, ali je zatvoren samo bribirski objekt vrtića.

14:00 - U protekla 24 sata zabilježeno je 219 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

13:48 - Zbog velikog broja novooboljelih od koronavirusa u posljednja dva tjedna (samo danas potvrđeno je 20 novih slučajeva, a aktivnih je više od stotinu), Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije usvojio je prijedlog o ograničavanju svadbenih svečanosti u ovoj županiji na najviše 50 sudionika. 

13:35 - Od jučer uzetih 68 uzoraka u Međimurskoj županiji, 14 nalaza je negativno, a 54 je još u obradi, pa je sveukupno s današnjim danom u obradi 129 uzorka, izvijestio je Stožer CZ-a Međimurske županije. Trenutno je 29 aktivnih pozitivnih na virus COVID-19 virus, dva manje nego jučer. Od 29 aktivnih pozitivnih, njih 22 se vratilo s ljetovanja, tri su radnici iz drugih zemalja, a još tri su osobe koji imaju prebivalište u našoj županiji ali su s boravištem izvan Međimurske županije. Jedna osoba je kontakt potvrđenog slučaj. U samoizolaciji se nalazi 238 osoba. 

13:17 - Gradonačelnik Novske, Marin Piletić (HDZ), zajedno sa svojom suprugom, pozitivan je na COVID-19, objavio je to na svom Facebook profilu nešto iza 12 sati.

13:13 - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije osobe su izliječene, izvijestio je u utorak županijski stožer civilne zaštite.

Riječ je o dva muškarca iz Dubrovnika od kojih je jedan kontakt, a za drugog se utvrđuje epidemiološka veza. Zaražen je i muškarac iz Župe dubrovačke, kojem se također utvrđuje epidemiološka veza. Iz Metkovića su zaraženi žena i muškarac kao kontakti prethodno zaražene osobe, a u općini Kula Norinska zaražene su dvije žene i muškarac kao kontakti ranije poznatih slučajeva. Zaražena je i jedna žena iz Zažablja, također kontakt. Dvije izliječene osobe su iz Dubrovnika i Ploča.

12:28 - Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 654 obrađena testa danas je 71 novooboljela osoba pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 44, Solina 6, Kaštela 6, Trogira 1, Sinja 4, Hrvaca 3, Dicma 1, Lovreća 1, Prološca 1, Omiša 1, Nerežišća 1, Jelse 1 i Šolte 1 osoba.

Od 71 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 21 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1318 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 23 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 3 osobe nalaze na respiratoru.
4 osobe se nalaze u karanteni.

12:25 - U Karlovačkoj je županiji od jučer ukupno uzetih 138 uzoraka , pristiglo 27 uzoraka i to za grad Karlovac i svi su negativni. U samoizolaciji se nalaze 173 osobe. Do sada je u Karlovačkoj županiji ukupno oboljelo 160 osoba, na kućnom liječenju ih je 35, hospitalizirane su 3 osobe, umrlih je 2, izliječenih 120. Trenutno brojimo 38 aktivnih slučajeva.

Inspekcija Stožera civilne zaštite Karlovac bila je u nadzoru i 25. kolovoza i to kod  6 ugostiteljskih objekata, 1 trgovački centar, 1 mesnica, 1 pekara, 1 trgovina. Za sve nadzore su sačinjene bilješke i za 3 ugostiteljska objekta su izdana usmena upozorenja.

12:20 - U protekla 24 sata evidentirana je jedna osoba zaražena koronavirusom s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije, iz Oroslavja. Ozdravile su dvije osobe, iz Zaboka i Bedekovčine. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom u županiji je 20. U samoizolaciji se nalazi 149 osoba.

12:09 - I dalje raste broj zaraženih u Varaždinskoj županiji u kojoj je u samoizolaciji veći broj zdravstvenih djelatnika, uključujući i ravnatelja OB Varaždin, što otežava rad te ustanove. U posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. U prvom slučaju radi se o bliskom obiteljskom kontaktu prethodno zaražene osobe bez simptoma, a u dva slučaja radi se o zdravstvenim djelatnicima koji su također asimptomatski, a testirani su zbog pozitivne epidemiološke anamneze, odnosno kontakta sa zaraženima. Jedan je djelatnik ginekologije Opće bolnice Varaždin, koji se vratio s godišnjeg odmora kao kontakt pozitivne osobe.

- Ovdje je epidemiološka obrada još u tijeku, no kako se djelatnik u međuvremenu vratio na svoje radno mjesto, sigurno će određeni broj djelatnika završiti u mjeri samoizolacije, što će se odraziti i na rad varaždinske ginekologije - kažu u Stožeru. Kako bi se ubuduće izbjegle takve situacije, prijedlog Stožera Varaždinske županije bit će da se zdravstveni djelatnici testiraju i prije povratka na posao s godišnjeg odmora, a ne samo prilikom povratka na posao iz mjere samoizolacije.

- Veliki broj asimptomatskih slučajeva kod kojih zaraženi nemaju nikakve simptome, no ipak prenose zarazu, dodatno otežavaju našu borbu protiv nekontroliranog širenja zaraze. Dodatno otežava i činjenica da zaraženi u razgovoru s epidemiolozima često zaborave na pojedine osobe s kojima su bili u bliskom kontaktu nekoliko dana unatrag, pa se tako ne obuhvate svi potencijalni budući prenositelji. Apeliram na građane, ukoliko žele pomoći u zajedničkoj borbi protiv nekontroliranog širenja zaraze i spriječiti potencijalno uvođenje dodatnih mjera, da reduciraju broj nepotrebnih bliskih kontakata te da u slučaju pozitivnog testa na koronavirus imaju pregled s kim su bili u kontaktu posljednjih dana - kaže načelnik Stožera Robert Vugrin. Devetero oboljelih nalazi se na liječenju u Općoj bolnici Varaždin, a 40 zaraženih osoba liječi se izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa. Pod mjerom samoizolacije nalazi se 270 osoba. 

12:07 - Na području Zagrebačke županije do 11 sati evidentirano je 385 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o dvanaest osoba više, a devet je osoba izliječeno. 

11:58 - Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata obrađeno je 247 uzoraka od kojih je osam bilo pozitivno na koronavirus. Pet pozitivnih osoba žive na području grada Osijeka, a po jedna na području gradova Đakovo i Valpovo te Općine Čeminac. 

Ukupan broj pozitivnih na koronavirus od početka epidemije na području županije dostigao je broj od 745, s tim da su 672 osobe izliječene, 23 su preminule, pa je trenutno 49 aktivnih slučajeva bolesti.  U samoizolaciji je trenutno ukupno 297 osoba, s tim da su jučer epidemiolozi odredili tu mjeru za 27 kontakata novopozitivnih osoba. 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 17 pacijenata, od kojih je jedna na respiratoru.  Policija je u 24 samoinicijativne provjere sve osobe zatekla na prijavljenoj adresi. Inspektori i službenici civilne zaštite proveli su 35 nadzora, i to 11 prodavaonica, 7 ugostiteljskih objekta, 4 trgovačka centra, 4 pekarnice te drugih objekata. Izrekli su šest usmenih upozorenja zbog nenošenja maski. 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek (koji je regionalni respiracijski centar cijele istočne Hrvatske) jučer je preminula jedna osoba (muškarac, rođen 1958. godine, iz Vinkovaca).

11:57 -  Na području Zadarske županije 26 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kod novozaraženih osoba u najvećoj mjeri riječ je o obiteljskim kontaktima, kao i o mlađim osobama čiji se kontakti i kretanja utvrđuju. Trenutno na našem području imamo 160 aktivnih slučajeva. U samoizolaciji su 362 osobe, nadzor je istekao za njih 5752, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 247 uzoraka. U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 19 pacijenata oboljelih od Covida-19, od kojih je troje na respiratoru. Policijski službenici Policijske uprave zadarske u protekla 24 sata nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

11:30 - U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije jedna osoba je oboljela od zarazne bolesti COVID-19. Radi se mlađoj osobi s prebivalištem na području Grada Šibenika, kontaktu ranije oboljele osobe. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 519 osoba: 515 osoba su kontakti oboljelih; 4 osobe su se javile nadležnom epidemiologu, a ušle su u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. U posljednja  24 sata uzorkovano je 212 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.
Na Odjelu infektologije Opće bolnice Šibensko-kninske županije od bolesti COVID-19 i dalje se liječi pet osoba.
U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 100 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

11:05 - U Zagrebu je zabilježeno 30 novih slučajeva zaraze, od toga je 6 negativnih anamneza, sedam je moguća izloženost tijekom godišnjeg, za dva je obrada u tijeku i devet je iz BiH. Uzeta su 242 brisa u domovima zdravlja, počela je funkcionirati suradnja između tri institucije, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar. 

Sutra će vjerojatno biti porast u odnosu na danas, dodao je Šostar.

10:30 - U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u utorak su potvrđena dva nova slučaja zaraze COVIDOM-19, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Jedna novozaražena osoba kontakt je ranije oboljele osobe od koronavirusa i bila je u samoizolaciji dok druga novozaražena osoba nije kontakt ranije oboljelih i u tijeku je daljnje epidemiološko istraživanje. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 12 je aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji nalazi se 126 osoba.

9:28 - U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata nema novih  pozitivnih osoba na  COVID-19, a nema niti preminulih osoba.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 589, od kojih su 483 osobe izliječene, a ukupno je 9 preminulih osoba. Trenutno su u županiji 22 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 93 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 7747.

U samoizolaciji na području županije je 168 osoba.  Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 11 zdravstvenih radnika (3 liječnika, 2 medicinske sestre/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 3 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 52 radnika (9 liječnika, 29 medicinskih sestara/tehničara, 13 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik).

9:17 - Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je najviše uzoraka briseva od početka epidemije, ukupno 505 uzoraka briseva (233 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđeno 13 novozaraženih osoba.

Kod 7 slučajeva radi se o osobama iz mjera samoizolacije, ili su bliski kontakti već potvrđenih pozitivnih osoba (4 su povezane s objektom za proizvodnju i prodaju mesa, 3 su obiteljski i bliski kontakti). Tri (3) osobe su strani državljani (Republika Srbija), koji borave iz poslovnih razloga.

Jedna (1) osoba je strani državljanin (Kraljevina Nizozemska), testiran je prema protokolu Opće bolnice Pula, na prijemu radi drugih zdravstvenih potreba te je potvrđen kao pozitivan. Nije bilo rizičnih kontakata kod zdravstvenih djelatnika. Kod 2 osobe je u tijeku epidemiološka obrada.Izliječene su 2 osobe. Trenutno je 75 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 234 osoba.

9:15 - U Primorsko - goranskoj županiji je pet novozaraženih osoba - jedan turist iz Mađarske te tri mlađe osobe, kontakti predhodno zaražene osobe koja se nalazi u samoizolaciji, te povratnik s godišnjeg odmora.

8:36 - Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji, četiri su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Osobe su s područja grada Siska, Popovače, Petrinje i Kutine. Kod svih je poznat izvor zaraze, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

8:33 - Stožer Virovitičko - podravske županije objasnio je zašto su kasnili rezultati testiranja od nedjelje 23. kolovoza.

– Zbog velike gužve, dio rezultata smo, nažalost dobili tek u ponedjeljak kasno navečer. Poslano je 35 uzoraka. Njih 16 je bilo negativno, 18 ih se mora ponoviti i njihovi rezultati će biti poznati danas (utorak). Jedna, mlađa ženska osoba s područja naše županije je pozitivna na SARS-CoV-2. Ima blage simptome bolesti. Ovo je još jedan dokaz kako smo, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, dobro odlučili kupiti PCR uređaj za testiranje koji nam dolazi krajem rujna ili početkom listopada – kazao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije dr. Miroslav Venus.

Podsjetimo, od početka koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije, 48 osoba se zarazile Covidom-19. Od toga, šesnaest ih je trenutno aktivno, trideset i jedna osoba se oporavila, dok je jedan muškarac preminuo.

8:00 - Stanje nije alarmantno, rekla je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", jutros u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska govoreći o situaciji s koronavirusom.

- Stanje nije alarmantno, brojevi se povećavaju u cijelom svijetu, nažalost, rekla je Markotić, dodavši da su ljudi nakon restrikcija poželjeli malo opuštanja koje je očito bilo preko nekih granica i mjera.  Problem je da ljude možeš spasiti od svega osim od njih samih, rekla je Markotić.

Komentirajući početak školske godine rekla je da se prema studijama provedenima u Koreji, Kini i Švicarskoj čini da djeca, osobito mala, nisu tako potencijalni širitelji koronavirusa. Naglasila je potrebu velikog angažmana roditelja, nastavnika i cijelog sustava.

- Ali, nekad mi se čini da, pogotovo maloj djeci kada nešto objasnite, kad oni to usvoje, onda čak oni paze kako se roditelji ponašaju, rekla je Markotić.



Komentirajući potvrđeni slučaj Koreanca koji je drugi put pozitivan rekla je da takve mogućnosti postoje kod svake infekcije.

- Puno je još nepoznanica, ali milijuni ljudi su oboljeli, kreću se i dalje u tim područjima gdje su epidemije i nisu ponovno inficirani, ponovno oboljeli, istaknula je Markotić, dodavši da je imunološki odgovor prema dosadašnjim spoznajama značajan i snažan, te da je druga dobra stvar kod tog primjera da pacijent zasad nema nikakve simptome.
Ključne riječi

Komentara 9

NE
nebitnoime
12:10 25.08.2020.

"U Zagrebu...Uzeta su 242 brisa u domovima zdravlja, počela je funkcionirati suradnja između tri institucije, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar" 242 brisa u Zagrebu lol. Počela funkcionirati suradnja? 6 mjeseci nakon početka pandemije?

Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
16:52 25.08.2020.

KORONA je carobna rijec koja nam omogucava da NE radimo sto nam se NE radi................ VLASNIK KOPERANTSKE TVRTKE - VELIKE TVRTKE; Kada ce nasoj tvtki biti isplacen novac za robu i isporucenu prije tri/4/pet,,,, mjeseci? VLASNIK VELIKE TVRTKE; Znate daa je zbog KORONE i nama pao promet, i mnogi su i nama duzni- Pa kad se stvar s KORONOM stabilizira, to cemo rjesiti. -- RADNIK/DJELATNIK; Gazda, zasto ste nam toliko smanjili placu? PODUZETNIK; Sta bi ti? Pa vidis da je KORONA i pad prometa, uostalom ako ti ne pase, uzmi radnu knjigu i setaj! PREDSJEDNIK SUDSKOG VIJECA: Postovani kolega zastupnice optuzbe, zasto niste dosli na saslusanje? ZASTUPNIK OPTUZBE: Korona kolega! Bojim se izaci iz kuce. Prije 20 god sam imao upalu pluca sad mi jos samo fali da me ulovi KORONA. -------- SALTERASICA u plinari/elektri/cistoci/gradskom grijanju,,,,,,,; ON; Zasto moj prigovor na preveliki racun jos nije rijesen? SALTERASICA; Zar si ti s marsa pao? Pa vidis da je KORONA, ajde produzi. Sljedeci!!!!,,,,,,,,,,,,,itd,itd,itd,,,,,,,,,,

KA
kajbiti
14:17 25.08.2020.

Ok, djeca nisu podlozna, a kaj je sa srednjoskolcima, oni nisu djeca, kao ni studenti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije