Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Urša Raukar iz platforme Možemo!:

'Očekujemo od svih pročelnika i direktora Holdinga da stave mandate na raspolaganje'

Zagreb: Platforma Možemo! o problemima u kulturnom sektoru
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
18.05.2021.
u 10:10

Nećemo imati 27 gradskih ureda koje nemaju ni golemi europski gradovi, svest ćemo ih otprilike na 15 ili 16. Otvorit ćemo i Ured za poslijepotresnu obnovu koji je već odavno trebao postojati, za sugrađane o kojima nitko ne brine, najavila je Raukar

Rezultate lokalnih izbora u Zagrebu u Novom danu komentirala je Urša Raukar iz platforme Možemo!. Što se tiče radikalnih zahvata u Gradu, Raukar kaže da će se revidirati financijski ugovori, ugovori s vanjskim suradnicima, pregledat će se svi radni odnosi i svi koji su na svoja mjesta došli bez stručne spreme.

“Radikalnim smatram promjenu modela upravljanja. Dosta je upravljanja koje vodi isključivo jedan čovjek, dosta je upravljanja gdje je korupcijska hobotnica toliko evidentna i jaka, dosta je upravljanja koje je financijski štetno za grad. Revidirat će se svi financijski ugovori, ugovori s vanjskim suradnicima, pregledat će se svi radni odnosi i svi koji su na svoja mjesta došli bez stručne spreme. Naravno da će biti preusmjereni prema svojim kvalifikacijama tamo gdje pristaju. Mi smo politička opcija, na čelu s Tomislavom Tomaševićem, koja će racionalizirati Gradsku upravu, nećemo imati 27 gradskih ureda koje nemaju ni golemi europski gradovi, nego ih svesti na otprilike 15 ili 16. Otvorit ćemo i Ured za poslijepotresnu obnovu koji je već odavno trebao postojati, za sugrađane o kojima nitko ne brine", najavila je Raukar te dodala da od svih gradskih pročelnika, direktora i Uprave Holdinga očekuju da stave svoje mandate na raspolaganje.

Video: Tomislav Tomašević: "Znam Škorinu pjesmu Milo moje, ali ne volim je pjevati"

"Ako netko neće dati mandat na raspolaganje, postoje rješenja za takve situacije bez ikakvih šteta za grad, uvijek treba paziti da ne dođe do sudskih procesa koji bi bili štetni za grad. Vjerujem ipak da će svima biti jasno da je poštenije i bolje dati mandat na raspolaganje, smatram da je to elementarna demokratska potreba", rekla je.

Komentirala je i Miroslava Škoru koji ih je optužio da “nisu zeleni, nisu lijevi, nego ekstremno lijevi”. 

“Kada nedostaju argumenti, znanje o Gradu, kada više od tri i pol puta zaostajete, naravno da se poseže za svim mogućim teorijama zavjere jer drugo ništa ne preostaje. Građani su u nedjelju pokazali što misle. Škoro je na 12 posto, nakon što je pokušao oblatiti i lažima nas prozivati”, komentirala je Raukar optužbe Tomaševićeva protukandidata u drugom krugu.

Očekuje se da će Možemo! kontrolirati i Skupštinu, a za većinu im nedostaje tek jedan vijećnik, a hoće li u koaliciju s SDP-om, Raukar kaže: "Jasno smo tijekom cijele kampanje poručivali da smo spremni na suradnju i razgovor sa svim strankama od centra na lijevo i na tome ćemo i ostati. Dopustite da završi drugi krug pa da krenu razgovori. Sigurna sam da ćemo imati većinu, produktivnu većinu koja će podržavati gradonačelnika i želi da grad napreduje. Dokazali smo koliko nam je važan rad s građanima. Shvaćamo odgovornost koju imamo i znat ćemo donijeti promjene u ovaj grad. Ne osvrćemo se na napade, blaćenja, direktne laži, one pokazuju samo slabost. Vidjeli smo da je Škoro pozvao da za njega glasaju i HDZ-vi birači, birači Jelene Pavičić Vukičević, Mostovi… Evidentno je da kod njega nema promjena, radi se samo o želji da se zauzme vlast i resursi Grada Zagreba. Jedina prava promjena smo mi i to su građani prepoznali." 

Zagreb: Platforma Možemo! o problemima u kulturnom sektoru
1/23

Komentara 81

NA
Natashisca
10:22 18.05.2021.

Nije dugo trebalo čekati da krenu.A tko će doći na ta mjesta? Rada Borić,gđa.Kekin,pravnica u prljavim starkama? I baš kad pomisliš da gore ne može.....

WA
warbreaker
11:10 18.05.2021.

Partizani opet "oslobađaju" Zagreb 🤣 Sretno vam purgeri.... poslije jbnja nema kajanja.

VU
VučedolacHrvat
10:48 18.05.2021.

Nisu ekstremni ljevičari??? Pa što ih novinari ne priupitaju što misle o drugu titi ljubičici bijeloj?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije