Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Živogošće - Ploče

Obnavlja se magistrala: Vrijednost radova 52 milijuna kuna, dionica duga 29 km

Siniša Hajdaš-Dončić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
16.07.2015.
u 19:24

Ova dionica je uz autocestu A1 najvažniji cestovni pravac prema hrvatskome jugu, istaknuo je Hajdaš-Dončić

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić obišao je u četvrtak obnovljenu dionicu državne ceste D8 Živogošće - Ploče

Investitor projekta su Hrvatske ceste, izvođač su bili Osijek-Koteks i Ingra, a ukupna vrijednost radova na 28,8 kilometara dugoj dionici iznosila je 52 milijuna kuna bez PDV-a.

Na cesti je u potpunosti obnovljen kolnik, riješeni su ulazi u naselja, uređena autobusna stajališta, dograđene trake za lijeve skretače te izvedene pješačke staze i nogostupi kao i signalizacija koja upozorava na pješački promet. Prometnica prolazi izrazito atraktivnim turističkim područjem sa značajnim kapacitetima u hotelskom i privatnom smještaju, uz brojne atraktivne plaže te očuvanu prirodnu i kulturnu baštinu, poput obližnjih Baćinskih jezera ili franjevačkog samostana Sv. Marije u Zaostrogu. 

- Ova dionica je uz autocestu A1 najvažniji cestovni pravac prema hrvatskome jugu. Značajna je za unapređenje ukupnog turističkog proizvoda na Makarskom primorju,  ali i za kvalitetno cestovno povezivanje s obližnjom lukom Ploče – istaknuo je Hajdaš-Dončić.

>>Za cestu od Valentinova do Krapine 30 mil. kuna

>>Počela obnova: Buka, gužva i prašina, ali rupa više neće biti

Komentara 1

BJ
Bjelovar112
21:50 16.07.2015.

Pa hajdas pajdas gdje nađe lovu za to a za brzu cestu prema Bjelovaru nema . doći će ti to na naplatu na predstojećim izborima crveni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije