Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz popust

Objavljeno koliko je predsjednicu stajao pregled u privatnoj klinici

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/4
20.02.2019.
u 11:29

Predsjednica je pregled u privatnoj poliklinici Radiochirurgia platila 6160 kuna.

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović sredinom siječnja u tajnosti je više puta bila na infuziji u KBC-u Sestre milosrdnice, kako je pisao Večernji list, a u petak je bila i na pregledu u privatnoj klinici Radiochirurgia Zagreb u Sv. Nedelji.

Iz Ureda predsjednice priopćeno je kako je predsjednica na infuziji u toj bolnici bila dvaput “isključivo kako bi pod virozom mogla obavljati svoj posao, ali i otići u državni posjet Turskoj koji je bio 16. siječnja”. Kada je riječ o pregledu u privatnoj klinici u Sv. Nedelji koja je specijalizirana za dijagnostiku i liječenje karcinoma radioterapijom i radiokirurgijom, kazali su kako je predsjednica ”obavila redovne i preventivne preglede, kao što i u javnosti zastupa da to treba činiti”.

Kolinda Grabar Kitarović
1/9

– Nažalost, imam neke genetske predispozicije. Od četvero mojih baka i djedova, troje je umrlo od karcinoma, tako da ja svake godine radim magnetsku rezonanciju dojki i unutarnjih organa – rekla je Grabar-Kitarović tijekom službenog posjeta Turskoj objašnjavajući zašto je bila na pregledu u privatnoj klinici.

A Tportal objavio je i presliku računa koji je predsjednica platila u privatnoj poliklinici Radiochirurgia. On je iznosio 6160 kuna. U cijenu je uključen i popust od 20 posto. Redovna je cijena MR screeninga cijelog tijela, koji je predsjednica obavila 15. veljače, kako stoji na računu – 7700 kuna.

Predsjednica je odabrala baš tu kliniku jer je prim. dr. sc. Dragan Schwarz dugogodišnji liječnik kod kojeg je išla na preventivne preglede. Budući da je Schwarz iz sustava javne zdravstvene skrbi prešao u privatne pružatelje zdravstvenih usluga, predsjednica je ove godine preventivni pregled, magnetsku rezonanciju dojki i unutarnjih organa, obavila u spomenutoj privatnoj poliklinici. Isto tako, navedena poliklinika jedina u Hrvatskoj posjeduje uređaj najnovije generacije za navedeni pregled.

 Video – Obraćanje predsjednice u povodu 4 godine mandata

Komentara 90

IL
ilija26
11:49 20.02.2019.

Jadni ste

ZO
zoranos
11:58 20.02.2019.

Dajte mi više informacija o nekretninama Mrak Taritaš koje navodno nisu prijavljene!

ST
Starotopoljanin
11:50 20.02.2019.

Koji prokleti novinarcici,tuzakaju ,ruju da bi nesto iskopali iz smeca,bjednici jedni,pa zar zena nesmije otici u privatnu ustanovu da kontrolira svoje zdravlje.koga briga gdje ide na kontrolu,nije iz vaseg ili mojeg depa,sramota vas bilo,i bacite svoja pera i idite nesto pametnije raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije