Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILA POLICIJA

Detalji o požaru u zagrebačkoj školi: 'Sve je podmetnuto kako bi se prikrila provala'

Zagreb: Požar izbio na krovu Osnovne škole "Mato Lovrak"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/15
03.11.2020.
u 15:44

Materijalna šteta uzrokovana ovim kaznenim djelom je zasad neutvrđena, cijeni se većom

Požar koji je u ranim jutarnjim satima izbio u zgradi osnovne škole Mato Lovrak u zagrebačkoj Dubravi, bio je podmetnut i to zato kako bi se njime prikrila provala koja mu je prethodila.

VIDEO: Požar u OŠ Mato Lovrak u zagrebačkoj Dubravi

Nepoznati provalnik otuđio je računala i druge tehničke uređaje, a zatim podmetnuo požar.

"Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je nepoznati počinitelj, u ponedjeljak 2. studenoga 2020. godine u noćnim satima, provalio u školu, ušao u unutrašnjost od kuda je otuđio tehničke uređaje i opremu. Po otuđenju je otvorenim plamenom s namjerom prikrivanja tragova kaznenog djela, izazvao požar u jednoj od prostorija, koji plamen se proširio na krovište škole dimenzija 35 x 29 metara. Požar su ugasili vatrogasci.

Zbog navedenog došlo je do oštećenja učionica, predvorja i ureda na prvom te drugom katu škole u vidu topljenja električnih instalacija odnosno izgaranja inventara. Materijalna šteta uzrokovana ovim kaznenim djelom je zasad neutvrđena, cijeni se većom", navela je zagrebačka policija.

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
17:29 03.11.2020.

Idemo optužiti migrante.

AD
admzaq
16:23 03.11.2020.

Zanimljivo. Pa nakon požara bi ostali dijelovi od računala. Sama kućišta od računala su metalna i nema šanse da bi običan požar to stalio. Da ne govorim o samom procesoru ili memoriji ili kucistu HDD-a ili ... kojeg požar nee bi niti načeo. Izgleda da je kod nas u svim segmentima društva došlo do idiotizma. Pa čak i kod lopova...

ML
Mladjan
16:03 03.11.2020.

Zašto bi nepoznati provalnike, koji je već otuđio stvari palio zgradu. Vjerovat o je to poznati provalnike, kojega požarom treba prikriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije