Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Objavljen primjer listića za referendum 1.12!

Uz odluku i informacije o provedbi referenduma Narodne novine objavile su i primjer referendumskog listića. Referendumsko pitanje glasi "jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?". Kao odgovori su ponuđeni ZA i PROTIV.
09. studenoga 2013. u 16:35 57 komentara 6996 prikaza
Referendumski listić
Foto: VL

Narodne novine objavile su danas na svojim stranicama jučerašnju odluku Sabora o raspisivanju referenduma o promjeni Ustava, to jest, referenduma o unošenju definicije braka kao životne zajednice žene i muškarca u Ustav.

Uz odluku i informacije o provedbi referenduma Narodne novine objavile su i primjer referendumskog listića. Referendumsko pitanje glasi "Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?". Kao odgovori su ponuđeni ZA i PROTIV.

Sabor 1. prosinca Sabor donio odluku o raspisivanju referenduma!

Podsjetimo, Hrvatski sabor donio je sa 104 glasa za, 13 protiv i pet suzdržanih odluku o raspisivanju referenduma na zahtjev građanske inicijative "U ime obitelji" koja je skupila oko 750 tisuća potpisa građana koji traže da se u članak 62. Ustava unese definicija braka kao životna zajednica muškarca i žene. Referendum koji će se održati 1. prosinca bit će treći državni referendum u hrvatskoj povijesti, a prvi koji se raspisuje na zahtjev građana.

>> 'Vlast nametanjem jednoumlja redefinira brak'

>> Vijeće Europe upozorilo Hrvatsku!

>> 'U ime obitelji' zatražili izuzeće GONG-a tijekom referenduma

Hoćete li izaći na referendum?

 • Da 81,57%
 • Ne 8,49%
 • Ne znam 3,25%
 • Imam pametnijeg posla 6,68%
Marko Grubnić i Momčilo Gurović
POSLOŽILO MU SE
Marko Grubnić: 'Presretan sam, vjenčat ćemo se ove godine'
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
 • Avatar MilaneseBolognese
  MilaneseBolognese:

  Glasajmo ZA, za budućnost Hrvatske, a protiv raznih masona, Sorosa, stranih podrivača - Britanije, Nizozemske i sljedbenika kojima smeta na karti svijeta Hrvatska kao samostalna zemlja još od 1991.

 • korisnicc:

  Večernji, lijepo je vidjeti da je barem jedna dnevna novina objektivna po ovom pitanju, a ne ko onaj J...nji i ostali. Svaka čast.

 • Avatar Becarina
  Becarina:

  Referendum je prvi uspjeh gradjana od oslobodjenja Hrvatske . Sada to pravo treba i braniti , pozorno pratiti vladu da nam ga ponovo ne izmanipulira.