Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Objavit ćemo sve registre. Ako se netko ogriješio o državu, nema razloga da ne bude u registru

Crnoja je izjavio da ima punu potporu Tomislavva Karmarka
23. siječnja 2016. u 15:01 118 komentara 7305 prikaza
Mijo Crnoja
Foto: HDZ

Novi ministar branitelja Mijo Crnoja svoj prvi ministarski intervju dao je za HRT-ovu emisiju Veterani mira. Jedna od prvih točaka, prioriteta njegova programa je da se sva prava hrvatskih branitelja reguliraju jednim zakonom. Taj je zakon, kaže on, manje-više već izrađen. Zakon će, kaže, dati na uvid svim braniteljskim udrugama, braniteljskoj populaciji i javnosti, kako bi doprinijeli izradi tog zakona.  Program je pisan u četiri poglavlja, a o njemu je govorior tajnik HDZ-ova Odbora za branitelje Josip Vidović.Jako mi je žao što je ovaj program u medijima naišao na kritike, ovaj program je jako dobar, kazao je. 

Od prvog dana, kaže, podržava prosvjede svojih suboraca u Savskoj 66, "pogotovo stopostotnih invalida jer su oni dovedeni u jednu sramotnu i ponižavajuću situaciju, da moraju na ovakav način tražiti svoja prava". To se, poručuje, više nikada ne smije dogoditi. Govoreći o najavljenoj objavi registra nacionalnih izdajnika, Crnoja je napomenuo da je program okviran i traži doradu. Objavit ćemo mi sve registre. Nema razloga da, ako se netko ogriješio o zakone RH, i ako je netko izdao interese Republike Hrvatske, da se ne nađe u tom registru, poručio je.

Vidović se nadovezao na ovu temu kazavši kako se registra izdajnika nitko nema potrebe bojati. Mi smo ljudi koji poštuju Republiku Hrvatsku, poštivamo svaku osobu i pojedinca u RH... Borili smo se za demokraciju i vladavinu prava i mi od toga ne odustajemo. Legalnim putem, zakonskim okvirima ćemo tražiti od svih institucija RH da se ti registri objave. Ako se mogao objaviti registar hrvatskih branitelja, da se zna tko je gdje ratovao, na koji način, i ako su ugrozili sigurnost hrvatskih branitelja, mi ćemo sada tražiti da se objave svi registri. Nema razloga da se itko pribojava, taj registar nećemo raditi ni ja, ni vi, ni odbor, nego institucije, kazao je dodavši kako nisu ni svi pojedinci unutar njihove stranke sretni s ovim. Kaže i da imaju punu potporu Tomislava Karamarka. 

>> Tigrovi: Crnoja nije naš kandidat za ministra

Eurovision Song Contest 2021
ALBINA NIJE PROŠLA
'Nikad više ne gledam Euroviziju': Pogledajte burne reakcije hrvatskih tviteraša
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan
 • pajokola1:

  Naravno,registar aboliranih četnika i revizija srpskih invalidnosti od 90 do 96god, jer ima ih koji su u Hrvatskoj mirovini kao invalidi (ko fol civilni) a stradali u oružanoj pobuni protiv Hrvatske države...

 • Avatar medimurec
  medimurec:

  e, sada ste naj**** novinari i kolumnisti.

 • osica:

  Da oni koji su nas ubijali, silovali, organizirali napade, šutke gledali progon hrvata iz svojih domova......... trebaju biti službeno poznati, a ne onako da se silovane gospođe s njima u bjesu i ! nemoći pravne države da ih kazni" s ... prikaži još!s njima obračunavaju kišobranom. Čega se imaju bojati oni koji su pošteni građani Hrvatske? "Uljeze na sunce" da ne kvare život nedužnima i da se skine "kolektivna krivnja" . rat je bio u Hrvatskoj.