Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV PROPUST

Obitelji rekli da moraju posvojiti vlastito dijete jer nisu učinili ovo

dobra beba
Foto: Jochen Lubke/DPA/PIXSELL
29.08.2016.
u 13:19

Roditelji su otišli na sud, koji je stao na njihovu stranu utvrdio da su zakonski roditelji djeteta

Britanskom paru rečeno je da mora posvojiti vlastito dijete jer su pogrešno ispunili formular u centru za skrb o plodnosti, piše Mirror. Međutim, sud je na kraju stao na njihovu stranu pa posvojenje nije bilo potrebno.

Tretman u klinici bio je uspješan, ali problem je bio u tome što majka nije označila kućicu kako bi se složila da će njezin partner biti zakonski roditelj djeteta rođenog tim tretmanom.

Klinika je grešku otkrila u kolovozu 2014. godine, ali su do para, čiji identitet nije otkriven, došli tek u ožujku iduće godine. Par je tada obaviješten da može početi s procesom posvojenja vlastitog djeteta.

Roditelji su otišli na sud, koji je stao na njihovu stranu i utvrdio da su zakonski roditelji djeteta. Sudac je u odluci od 5. srpnja ove godine ocijenio da je majka dala odobrenje iako nije označila spornu kućicu. Sudac je također kritizirao kliniku što im je trebalo osam mjeseci da roditelje obavijeste o grešci. Klinika je, inače, od 178 slučajeva zabilježila četiri greške u papirologiji, ali je samo u ovom slučaju dijete doista rođeno.

>> Šokirali se kad su vidjeli što je izašlo kroz susjedov prozor

Komentara 1

DU
Deleted user
20:46 29.08.2016.

birokracijo, birokracijo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije