Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osnivač HSS-a

Obilježena 85. godišnjica smrti Stjepana Radića

radić
Vedran Balen/VLM
08.08.2013.
u 11:23

Vlaović je iistaknuo sličnost položaja seljaka u vrijeme kada su u borbi za ideal slobodne Hrvatske pod Radićevim vodstvom dali vlastite živote i današnjeg trenutka

Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca ispred spomen poprsja u Slavonskom Brodu, izaslanstvo županijske organizacije HSS-a na čelu s predsjednikom Davorom Vlaovićem obilježilo je 85. godišnjicu smrti osnivača ove stranke Stjepana Radića.

Vlaović je tom prilikom istaknuo sličnost položaja seljaka u vrijeme kada su u borbi za ideal slobodne Hrvatske pod Radićevim vodstvom dali vlastite živote i današnjeg trenutka kada diljem Slavonije prosvjeduju zato što im, kaže, vlast osporava pravo na život.

- Hrvatskom seljaku, koji je uvijek živio od vlastitog rada na vlastitoj zemlji, danas se zakonima uskraćuje zemlja, osporava proizvodnja, ne isplaćuju poticaji. Umjesto toga, predlaže mu se preživljavanje od socijalne pomoći, a on to ne može i ne zna. Ukoliko se Vlada nastavi na isti način odnositi prema selu i seljaku, događaji iz prošlosti ponovno bi mogli postati dio realnosti - kazao je Vlaović.

>> HSS svečano obilježio dan rođenja braće Radić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije