Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Položili vijence

HSS svečano obilježio dan rođenja braće Radić

rođenje braće Radić (1)
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
11.06.2013.
u 11:43

Vijence su položila izaslanstva središnjice HSS-a i mnogih stranačkih organizacija, "Hrvatsko srce", "Hrvatski sokol", mladih HSS-a te županijskih, gradskih i općinskih organizacija.

Na svečan je način u Trebarjevu Desnom obilježen 11. lipnja, dan na koji je u tom mjestu 1868. godine rođen Antun, a 1871. godine njegov brat Stjepan Radić. Uz spomenik s njihovim poprsjima na mjestu rođenja, položeni su brojni vijenci i zapaljene svijeće.

Vijence su položila izaslanstva središnjice HSS-a i mnogih stranačkih organizacija, "Hrvatsko srce", "Hrvatski sokol", mladih HSS-a te županijskih, gradskih i općinskih organizacija.

"HSS se tradicionalno okuplja pred ovim spomenikom, gdje odajemo počast ljudima koji su obilježili bogatu i tešku hrvatsku povijest. Ideje braće Radić i danas su životne, što znači ili da se nismo pomaknuli s mjesta ili da su oni bili tako dalekovidni, što je vjerojatnije. I u novoj zajednici država, u koju uskoro stupamo, njihove će nam ideje jednako značiti. U EU ulazimo razjedinjeni, što nam može stvoriti dosta problema. Vjerujem da će biti mudrosti i da ćemo postati što jači i složniji", rekao je tom prilikom predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Dan rođenja braće Radić već se godinama obilježava i kao Dan Sisačko-moslavačke županije, pa je uz spomenik vijence položilo županijsko izaslanstvo sa županicom Marinom Lovrić Merzel te izaslanstva gradova, općina, brojnih udruga, AHSS-a, HNS-a, SDP-a, SPH-a, DSU-a i HDZ-a.

Zajedničku molitvu pred spomenikom braće Radić predvidio je župnik župe Martinska Ves Mate Malekinušić, a svetu misu zadušnicu za braću Radić i sve poginule branitelje u župnoj crkvi Sv. Martina služio je sisački biskup, mons. Vlado Košić.

 >>U Trebarjevu Desnom obilježene obljetnice rođenja braće Radić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije