Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponos, tuga i razočaranje

Obilježen Dan hrvatskih braniteljica i branitelja Vukovara

Foto: Branimir Baradarić
10.03.2019.
u 16:51

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako su Vukovarci ponosni na dan kada je organizirano postrojavanja nenaoružanih odreda i dana kada je hrvatski narod osjetio da je trenutak da se stvara država i odazvao se pozivu prvoga predsjednika Hrvatske dr. Franje Tuđmana

Polaganjem vijenaca u Bogdanovima i na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a onda i svečanom akademijom u Hrvatskom domu obilježen je Dan hrvatskih braniteljica i branitelja Vukovara. Ovaj dan se obilježava u spomen na postrojavanje prvih nenaoružanih odreda koji su 10. ožujka 1991. godine postrojeni u Bogdanovcima.

-To postrojavanje bilo je zapravo prvo postrojavanje buduće 204. Vukovarske brigade. To je jako bitan datum za obranu grada jer su ljudi već tada bili svjesni da neće biti mira i da će doći do rata iako nismo znali u kojoj će to biti mjeri, rekao je predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara Tomislav Josić.

Kazao je kako kao branitelj danas, 28. godina kasnije, u isto vrijeme osjeća i ponos, i tugu ali i razočarenje.

-Ima svega po malo jer nemamo državu kakvu smo htjeli. Puno toga treba promijeniti ali to političarima ne odgovara - istakao je Josić.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako su Vukovarci ponosni na dan kada je organizirano postrojavanja nenaoružanih odreda i dana kada je hrvatski narod osjetio da je trenutak da se stvara država i odazvao se pozivu prvoga predsjednika Hrvatske dr. Franje Tuđmana. Dodao je i kako je uz taj ponos svakako i dosta tuge i žala za onima kojih nema. Na novinarski upit je li prošlogodišnji prosvjed pokrenuo neke stvari kada je riječ o pronalasku nestalih Penava je kazao kako je i dalje učinjeno premalo te da se i dalje veliki broj Vukovaraca nalazi na popisu nestalih.

>> Pogledajte video: Državni vrh u Vukovaru

 

Komentara 7

RP
rpzagreb
17:20 10.03.2019.

Obitelji poginulih se vjerojatno pitaju za koga to i za što su njihovi dali živote. Ovo će imati puni i pravi smisao tek kada se jasno pokaže broj lažnih branitelja.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
20:19 10.03.2019.

Ne vidim HOS

SD
sdpesticid
06:58 11.03.2019.

ne zaboraviti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije