Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj ratnog sukoba

Obama dobrodošlicom vojnicima obilježio kraj rata u Iraku

'US President Barack Obama wipes his brow as he speaks on the economy and an extension of the payroll tax cut at Osawatomie High School December 6, 2011 in Osawatomie, Kansas. AFP PHOTO/Mandel NGAN'
'MANDEL NGAN'
14.12.2011.
u 21:47

Gotovo 1.5 milijuna Amerikanaca služilo je u Iraku tijekom posljednjih devet godina. 30.000 ih je ranjeno, a 4.500 poginulo u ratu koji je američke građane koštao oko bilijun dolara

U pozdravnom govoru kojim se Fort Braggu u Sjevernoj Karolini obratio vojnicima koji su se vratili iz Iraka, predsjednik SAD-a Barack Obama simbolično je označio kraj rata, piše BBC.

- Kao Vaš zapovjednik u ime zahvalne nacije ponosan sam što konačno mogu reći ove dvije riječi - Dobrodošli kući - izjavio je vidno zadovoljan predsjednik Obama odavši počast svim vojnicima koji su se borili u toj azijskoj zemlji. U pratnji prve dame Michelle, Obama je u hangaru pred dvjestotinjak vojnika istaknuo kako vojnici iz Iraka odlaze ''uzdignute glave''.

Gotovo 1.5 milijuna Amerikanaca služilo je u Iraku tijekom posljednjih devet godina. 30.000 ih je ranjeno, a 4500 poginulo u ratu koji je američke građane koštao oko bilijun dolara. Posljednje borbene trupe Irak su napustile u kolovozu 2010. godine, a ovih se dana očekuje da će službeno povlačenje preostalih trupa biti okončano.

Komentara 9

OB
-obrisani-
23:10 14.12.2011.

Ovdje se ne radi o vojnicima vec o ubicama koji na svojoj savjesti imaju na desetine tisuca irackih zivota. Americka vlada je poslala svoje krvnike naourzane do zuba da ubijaju muslimane. A sada se krvnici vracaju u Ameriku gdje ih ocekuje nekoliko sedmica mira dok ih se ne posalje u nova ratista. Takva je sudbina krvnika. Njima krvi i ubijanja nikad nije dosta, a narocito kada su zrtve muslimani. Dabogda im se sjeme zametnulo!

DA
damocles
01:59 15.12.2011.

dali sad iracani dobro zive? bas me zanima dali im sad tece med i mlijeko kad im je amerokenjos donio demokraciju? dali neko zna mozda

OB
-obrisani-
22:13 14.12.2011.

Ovdje se vidi kako se ponašaju časne i velike nacije , te nacije koju čini smeće. Predsjednik države uz odobravanje većine svojih građana odaje priznanje ljudima koji su se borili za interese svoje države ( ne samo branili državu i i narod) , dok gomila smeća ne može smisliti one koji su se borili za nju. Može li netko zamisliti da na ovakav način oda priznanje mesić , josipović ili kosor prema hrvatskim vojnicima iz DR-a , nemoguće, jer znaju da bi ih pohlepna gomila smeća odmah povješala na bandere uz pomoć medija. Treba li napomenuti da umirovljeni vojnici u državama koje drže do sebe ne skupljaju boce kako bi preživjeli kao bivši pripadnici HV-a .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije