Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrtonosna bolest

Obama: Ako se virus ebole ne suzbije može se proširiti globalno

Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
16.10.2014.
u 08:30

Podsjetimo, od ebole je dosad preminulo 4500 ljudi, uglavnom u Liberiji, Gvineji i Sierra Leoneu - tri zemlje zapadne Afrike koje su najteže pogođene epidemijom.

Nakon što su dvije bolničarke koje su se brinule za od ebole oboljelog Thomasa Erica Duncana koji je kasnije preminuo također zaražene tim smrtonosnim virusom, američki predsjednik Barack Obama  kazao je da je rizik od toga da se Amerikanci zaraze tim virusom 'iznimno nizak', javlja BBC.

Obama je održao sastanak o odgovoru američke vlade na prijetnju ebole nakon kojeg je rekao da se virus ebole ako se ne suzbije može proširiti globalno, javljaju RIA Novosti.

- Apsolutno sam uvjeren da možemo spriječiti ozbiljnu epidemiju ove bolesti u Sjedinjenim Američkim Državama, ali to postaje sve teže učiniti ako epidemija ebole bukti izvan kontrole u Zapadnoj Africi. Ako se to dogodi, onda će se u doba čestih putovanja i nekoj vrsti konstantne interakcije koju ljudi imaju preko granica širiti na globalnoj razini - izjavio je Obama nakon sastanka, prenose RIA Novosti.

Američki predsjednik također je, kako javlja BBC, obećao mnogo agresivnije praćenje slučajeva ebole u SAD-u. Podsjetimo, od ebole je dosad  umrlo 4500 ljudi, uglavnom u Liberiji, Gvineji i Sierra Leoneu - tri zemlje Zapadne Afrike koje su najteže pogođene ovom epidemijom.

>> Potvrđena ebola i kod druge medicinske sestre u Teksasu 

>> Zaražena ebolom letjela zrakoplovom. Sva 132 putnika na promatranju!

Komentara 7

PL
plotto
08:52 16.10.2014.

Jesu li neoliberalni korporativni psihopati već spremili cjepivo za čišćenje dijelova Afrike od Afrikanaca u skladu sa Kissingerovom doktrinom depopulacije terena,gdje se nalaze resursi,koje žele prisvojiti.Što ne pobije ebola,pobit će naknadno njihova cjepiva.

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
10:35 16.10.2014.

Ovaj crnjo laze dok otvori usta.Prvo kreiraju virus ,puste ga vani i onda su neduzne ovce...Ameri ,ameri,bagra kakve nigdje nema...

KO
kojesta
10:36 16.10.2014.

da, da, ako, ako - aha, a zasto su onda pred par godina bas oni objavili patent na bas taj virus? zasto zabranjuju afrikancima ali i drugima po svijetu alternativu, napr. koloidalno srebro? kako to da je na trziste stupiloo niti dva tjedna nakon ispostave virusa odjednom i cijepivo za njega? od kuda? je li istrazeno i gdje? mene osobno ne bi cudilo ni kada bi objavili da se svi moramo cijepiti. kao sto rade ponegdje sa djecom i omladinom, o cijim se posljedicama suti. jasno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije