Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DESETI KRUG pregovora

O najspornijoj točki TTIP-a zasad ni riječi

TTIP
Foto: Reuters/PIXSELL
18.07.2015.
u 09:33

Pregovori o mehanizmu rješavanja sporova između privatnih investitora i država (ISDS) nije uopće bio tema ovoga tjedna

Deseti krug pregovora o Transatlantskom trgovinskom i investicijskom sporazumu (TTIP) između EU i SAD-a završen je jučer u Bruxellesu, a glavni pregovarači dviju strana otkrili su o čemu su pregovarali čitav tjedan. Za mnoge Europljane najkontroverzniji dio, pregovori o mehanizmu rješavanja sporova između privatnih investitora i država (ISDS), nije uopće bio tema razgovora ovaj tjedan, nego će se o tome razgovarati kasnije.

– Obje su strane ovaj tjedan predstavile svoja druga (nova) stajališta o otvaranju tržišta za usluge. Imamo puno posla oko toga, ali ubrzali smo razgovore na području koje se tiče uslužnih djelatnosti – rekao je glavni američki pregovarač Dan Mullaney.

– Radimo na intenziviranju pregovora na svim područjima, ali ima još puno posla – rekao je Garcia Bercero, glavni europski pregovarač o TTIP-u.

>> Deset oporbenih zastupnika Vladi: Uključite Sabor u pregovore o TTIP-u

Komentara 9

Avatar Bekrija
Bekrija
13:10 18.07.2015.

za 100 godina bit ćemo mutanti, ali bitno da je euforija oko gay partnerstva u SADu o čemu se pričalo kao rješenju svih svjetskih problema. Narod je obična gluha i slijepa stoka, a SAD je izvor većine zla u svijetu.

Avatar Abcd....
Abcd....
13:21 18.07.2015.

Neka Sjedinjene Teroristicke Drzave odhebu od Europe. Njihovo smece nikome ne treba, pogotovo "hrana".

OP
opančar
11:23 18.07.2015.

stiže nam gmo hrana, razni masoni su uspjeli preko amera nam uvalit to smeće, europo, PROBUDI SE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije