Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen ubojica

Nož kojim je ubio Selenu nedostajao u kuhinjskoj ladici

'Selena_Margarit_Graciano_Ma'
Foto: ''
1/6
03.10.2012.
u 08:03

Nož kojim je ubio Selenu Edi Mišić uzeo je iz kuhinje svoje majke. Spremio ga je u ruksak i otišao na Marjan.

Nakon gotovo mjesec i pol od ubojstva Meksikanke Selene Macedo na Marjanu 22. kolovoza, policija je privela osumnjičenog. Riječ je o 28-godišnjem Ediju Mišiću koji živi u splitskoj Ulici kroz Smrdečac.

Borilački sportovi

– Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 28-godišnjak presreo 31-godišnjakinju, kojoj je samoljepljivom vrpcom vezao ruke i usta, a zatim ju je, tjelesnom snagom, odnio na skrovito mjesto. Dolaskom do mjesta događaja osumnjičenik je oštećenu položio u prirodno udubljenje, djelomično je razodjenuo te joj kuhinjskim nožem zadao reznu ranu na vratu, od posljedica koje je oštećena iskrvarila i umrla. Nakon toga osumnjičenik je mrtvo tijelo prekrio zemljanim slojem i granama, a dio osobnih predmeta oštećene, zajedno sa sredstvom izvršenja – kuhinjskim nožem, sportskom majicom (dresom NK Milan s natpisom REK_I i brojem 5) te drugim predmetima ubacio u svoj ruksak koji je odbacio nedaleko od mjesta događaja – piše u policijskom priopćenju za javnost.

Nož kojim je ubio djevojku uzeo je iz kuhinje svoje majke. Spremio ga je u ruksak i otišao na Marjan.

Poslije zločina nož je ostavio zajedno s ostalim stvarima koje je bacio nedaleko od mjesta zločina. Jedan nož, onaj kojim je ubio Selenu, nedostajao je iz seta noževa u ladici kuhinje obitelji Mišić.  

Mišića je prijavila susjeda još u petak kada je se prisjetila tog dresa Milana, koji je policija javnosti pokazala još prije mjesec dana. Istražitelji su reagirali odmah, uzeli Mišićeve otiske prstiju i DNK te navodno nedvojbeno priskrbili dokaze. Sve što su uzeli od Edija Mišića, koji je imao dvije prijave zbog imovinskih delikata, poklapalo se i krenuli su u akciju.

– Imamo čvrste dokaze – kažu u policiji.

Natpis REK_I na dresu Mišić je stavio jer se tako zove njegov pas, američki staford. Mišić je nezaposlen. Pojavila se informacija da je neko vrijeme radio u jednoj kladionici i u kafiću na splitskoj rivi, a policija ga vodi kao nezaposlenog, odnosno pomoćnika u građevinskim radovima.

Susjedi iz Ulice kroz Smrdečac užasnuti su.

– Vidjela sam da je nekako drukčiji u posljednja dva mjeseca, ali nikada ne bih mogla reći da je ubojica. Ta cijela obitelj je mirna, pristojna – kaže susjeda.

Mišići ne otvaraju vrata, otac Branko, invalid Domovinskog rata, ranjen je tri puta boreći se u 1. bojnoj 4. Gardijske brigade, telefonski nam je kratko rekao da moli da ga ne uznemiravamo.

Problemi u udruzi Most

– Neka se ustanovi istina. Ne tvrdim da je moj sin nevin, ako bude proglašen krivim, bit će to još jedan pečat na križu koji nosimo – rekao je Branko Mišić u telefonskom razgovoru u kršćanskom duhu dodajući da “svaki grijeh treba biti otkriven, a počinitelj adekvatno kažnjen”.

Svi o njegovoj brojnoj obitelji govore pohvalno.

– Došli su u ratno vrijeme iz Mostara. Imaju tri sina i dvije kćeri, nema se što loše reći o njima – kaže drugi susjed.

Javnost je u Splitu šokirana. Nakon brojnih bombardiranja o sotonistima, beskućnicima, luđacima koji haraju gradom, shvatili su da je marjanski koljač mirni dečko iz susjedstva.

Išao je u školu Split 3, bio poput svojih vršnjaka, u školskim danima bavio se borilačkim sportovima, trenirao je boks i džudo. Edi je rođen u Mostaru, a otac mu je dao ime po legendarnom igraču Dinama Ediju Krnčeviću.

Branio se šutnjom

– Ponekad ga je okolina smatrala čudnim i znam da mu je to jako smetalo. Znao je Marjan u dušu, po nekoliko dana bi i spavao na Marjanu – otkriva nam jedan Edijev poznanik.

Policija je u Ulici kroz Smrdečac posjetila i veterinara Stipu Delongu. Iz njegova računala uzeli su sve podatke o vlasnicima kojima se psi zovu Reksi.

– Ne sjećam se tog momka, ne znam je li uopće dolazio u moju ambulantu, mi smo novi u kvartu. Ako je pas stariji, onda je možda išao k drugom veterinaru – rekao je Delonga.

Policajci koji su privodili Edija Mišića ostali su šokirani ljepuškastim mladićem, a još uvijek nije utvrđen motiv brutalnog ubojstva. Na prvim ispitivanjima Mišić nije bio baš pričljiv, branio se šutnjom, pa se nagađa da će tako biti i na ispitivanju u Državnom odvjetništvu.

U rješavanju cijelog slučaja policija je obavila oko 280 obavijesnih razgovora, a istraženo je 80 potencijalnih osumnjičenika. Posebnu pozornost posvetili su beskućnicima, čak je bilo objavljeno da je ubojica iz tog miljea, pa su problema imali u udruzi Most koja se brine o beskućnicima. Bilo je i nekih prijetnji prema njima, ali sada se utvrdilo da je ubojica mirni dečko iz susjedstva. Malo čudniji, ali ne puno drukčiji od drugih. Napomenimo i to da je splitski psihijatar još prije izjavio da vjeruje kako ubojica živi u Splitu.

Podsjetimo, Selena je nakon četiri dana potrage pronađena mrtva na splitskom Marjanu. Bila je zakopana na dubini od pola metra, a ubojica joj je prerezao vrat nožem. Policija je obavila nekoliko stotina obavijesnih razgovora, a u ruksaku pronađenom na Marjanu, 20-ak metara od njezina tijela, bio je dres NK Milana s natpisom na leđima, krvavi nož, selotejp, dva sendviča, fotoaparat...

>>Nova verzija zločina: Meksikanku Selenu ritualno ubili sotonisti?!

>>'Ili ubojica nije pametan ili se pojavio netko tko ga je kopirao'

Komentara 169

PE
peugeot
14:23 03.10.2012.

Za ovakve i slicne slucajeve ubistva trbalo bi uvesti "smrtnu kaznu". Samo uz takvu kaznu recidivi takvih gnusnih djela bi iscezli. Nikako drugacije.

PO
poirot
14:29 03.10.2012.

Aktuelan slučaj, svi mediji u Srbiji su preneli vest. Pametovali komentatori ili ne, policija ipak izlaze iz okvira pravnih normi. Država se mora pridržavati zakonske procedure u utvrđivanju krivice. Bez nesumnjivih dokaza ni priznanje se ne prihvata po automatizmu. Nema potrebe za žurbom, osumnjičeni je tamo gde treba da bude.

JO
joOk3r
14:22 03.10.2012.

Hvala bogu da je monstrum uhvacen! Zahvaljujem se policiji a i susjedi sto su uhvatili tog manijaka! Samo sto nema kazne za njega, ja bi njega deportirao u mexiko!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije