Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt

Novoselec: Komarice uskoro postaju pravi mali raj na zemlji

'27.05.2010. Sracinec - Opcina Sracinec planira nekadasnju sljuncaru Komarice preurediti u sportsko rekreacijski park Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
31.05.2010.
u 17:35

Računamo na pomoć Fondova za regionalni razvoj, JPP i europskih fondova - kaže načelnik Božidar Novoselec

Općina Sračinec potpisala je s poduzećem Parkovi ugovor o izradi glavnog projekta uređenja na 8,3 hektara sportsko-rekreacijskoga parka u Komaricama. Nekada je na tome području varaždinska tvrtka Varkom iskopavala šljunak.

– To područje kada se uredi prema projektu postat će atraktivno. Takvog zasad nema u okružju. Čitav taj prostor bit će višenamjenski. Osmoslit će se tako da će služiti za obiteljska druženja, školske izlete, edukacijske kampove... Postavili bismo šatore za logorovanje, organizirali rehabilitacijsko jahanje i druge individualne sportove na otvorenom, nogomet, odbojku, rukomet i slično. Napravili bismo i jezero na kojem bi ribiči mogli pecati, a možda bismo ga uredili i za kupanje. Bio bi tu i otvoreni i uređen prostor za održavanje koncerata. Područje Komarica moglo bi se koristiti i za motociklističke susrete, paintball, streličarstvo, team building, tematske olimpijade, sportove na pijesku i drugo. Ukratko, bio bi to mali raj na zemlji - kaže načelnik sračinečke općine Božidar Novoselec.

Postavili bi i drvene kućice, u kojima bi sve udruge iz općine dobile svoje mjesto. Uz to, u planu je u tom prostoru i uređenje jedinstvenog adrenalinskog parka, dodaje načelnik Novoselec.

Komarice su u blizini središta općine, a već dulje vrijeme to je zemljište zapušteno. Kako pak ima ogroman potencijal, treba ga iskoristiti. No, u taj pothvat općina Sračinec ne može se nipošto upustiti sama, pa računa na pomoć fondova za regionalni razvoj ili financiranje prema modelu javno-privatnog partnerstva. Budući da je projekat vrlo opsežan, planirana je gradnja i uređivanje u više faza, tijekom nekoliko godina.

U sklopu uređenja Komarica osnovao bi se jedinstveni park, s raznovrsnim drvećem i raslinjem kakva nadaleko nema.

- Otok na jezeru s mostićima bio bi posebna atrakcija svim posjetiteljima koji bi u Komaricama željeli provesti prekrasan i miran vikend, u zelenilu i domaćoj atmosfei. Postavili bismo i nadstrešnice s klupama na kojima bi se oni koji se umore mogli malo odmoriti.

Kada se završi glavni projekt, krenut će se u nabavu novaca te bi se ove godine trebali obaviti pripremni radovi, kako bi početkom iduće godine mogla početi gradnja - doznajemo od načelnika B. Novoselca.

Napomenuo je također da taj prostor ima velik potencijal, pa osim na fondove računaju i na druge izvore financiranja. Zato će projekt Komarice pripremiti i za kandidiranje za dobivanje novca od fondova Europske unije.

 Sračinčani su oduševljeni tim projektom, pa mnogi nestrpljivo čekaju da se počne ostvarivati. Koliko će novaca trebati za ostvarenje projekta, za sada nije poznato, ali u općini razmišljaju da nakon što se sve uredi, Komarice daju u koncesiju najpovoljnijem ponuđaču.

Ključne riječi

Komentara 1

US
Uman SS
11:21 06.06.2010.

E Srakari......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije