Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novogodišnje čestitke političara

Zazivali optimizam, borbu, zajedništvo i priznali stare greške

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/4
03.01.2018.
u 16:50

Čestitarima se jučer pridružio i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko s porukom da je politički blizak Viktoru Orbanu

Novogodišnje čestitke mnogi su političari i ove godine iskoristili da bi otposlali ključne poruke svojim biračima.

Izuzetak je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja se od novogodišnje noći 2015., kada je posjetila prosvjednike u šatoru ispred Ministarstva branitelja u Savskoj, drži stava da božićni i novogodišnji blagdani ne trebaju biti opterećeni politikom.

Plenkovićeve reforme

– Svima želim obilje zdravlja, veselja, mira te puno osobnog zdravlja i sreće – kratka je poruka koju je predsjednica objavila na svojem Facebook-profilu u povodu nove 2018. godine.

Za razliku od Kolinde Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković u opširnoj je novogodišnjoj poruci kao ključno postignuće u politički izazovnoj 2017. istaknuo političku stabilnost, a građanima u 2018. obećao opsežne reforme. Najavio je tako da će Vlada u novoj godini unapređivati okvire za proizvodnju, poslovanje, pravnu sigurnost, konkurentnost, ulaganja, izvoz, obrazovanje, inovacije te otvaranje novih radnih mjesta, sve u dijalogu sa sindikatima i poslodavcima.

U velikim očekivanjima od 2018. godine za premijerom puno ne zaostaje ni njegov zamjenik u HDZ-u Milijan Brkić, koji kaže da mu je želja za novu godinu jednostavna – “da se ponovno ujedinimo kao 90-ih i pronađemo u srcima ljubav, domoljubnu emociju te zajednički jezik kao narod i kao nacija”.

– Vrijeme je da se svi zajedno, neovisno o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, stranačkim preferencijama ili ekonomskom statusu, udružimo i pokrenemo s ciljem ekonomskog napretka u našoj državi i pozitivnih, konkretnih i odlučnih političkih promjena – poručio je Brkić, koji priznaje da se u 28 godina hrvatske samostalnosti i neovisnosti puno griješilo, no uvjeren je da je Hrvatska sada sazrela za promjene i prosperitet. U čije se ime posipa pepelom i tko je to griješio u proteklih 28 godina, Brkić ne precizira.

Suradnju kao političku top-vrijednost u novoj godini, očekivano, ističe i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

– Želim nam svima iskru optimizma koju ćemo njegovati uzajamnim poštovanjem i suradnjom – zaželio je Vrdoljak u čestitki objavljenoj na profilu HNS-a. Za razliku od novog, HDZ-ov bivši partner Most u novoj godini, umjesto suradnje, ključnim smatra “nastavak borbe”.

– Najveći izazov u 2018. godini svakako je nastaviti borbu, ne odustati i uvjeriti ljude u Hrvatskoj da može bez krađe i osobnih interesa, da ima nade – piše u novogodišnjoj poruci Mosta, uz slogan stranke “Pošteno i transparentno u 2018.”

Karamarkova čestitka

Nizu čestitara s političkom porukom s danom zakašnjenja priključio se bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. On je jučer, očito potaknut medijskim napisima da je u imovinskoj kartici zatajio vrijedne nekretnine, među kojima i pola vile u Zagrebu koja se sada prodaje za 1,5 milijuna eura, u novogodišnjoj čestitki prokomentirao da je riječ o “napadu mentalno komunističkih jurišnika” koji, uvjeren je, žele doznati njegove političke ambicije.

– U ovoj prozirnoj igri (a)nacionalne bojne, cilj je zapravo doznati sve o mojoj (ne)poznatoj političkoj ambiciji. O tome zasad mogu reći, kao običan Hrvat, da je moja politička misao ista kao uvijek i vrlo je bliska Orbanovoj božićnoj poruci – napisao je Karamarko u sklopu novogodišnje čestitke na Facebooku.

A Orbanova božićna čestitka na koju se Karamarko poziva govori o napadima na kršćansku kulturu kojima se želi uništiti Europa.

– Kao nacionalna vlada smireno ćemo, ali i beskompromisno raditi na opstanku naše kršćanske kulture i domovine te na tome da Europa ostane europska – poruka je mađarskog predsjednika na čije se riječi poziva nesuđeni premijer Tomislav Karamarko.

Pogledajte galeriju: Božićna čestitka ovog HDZ-ovca drukčija je od svih

1/3

Komentara 2

IV
ivanh4
17:00 03.01.2018.

Ma kakve greške predsjednice, pa državu su razjebali uzduž i poprijeko, u svim kriminalnim radnjama, opljačkali i iselili intelektualni dio koji je trebao pokrenuti Hrvatsku na bolje. Ako su za Vas to greške, onda Vi imate problem u govoru istine. Bog i Hrvatska!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije