Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ U SUKOŠANU

Novi obrat: Časna sestra niječe napad, Zadarska nadbiskupija provela izvid i osudila svećenika!

Foto: Frane Šarić/Dino Stanin/PIXSELL
1/4
28.04.2022.
u 17:17

Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog toga čina te se ispričava žrtvi kao i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povrijeđeni

Zadarska nadbiskupija provela je izvid i osudila ponašanje svećenika iz Sukošana. Time je zapravo priznato da je svećenik istukao časnu sestru. Ona je pak iako puna modrica izjavila da je sama pala. Sada se očekuje i reakcija policije.

''Nakon prijave o agresivnom ponašanju župnika prema časnoj sestri u Župi Sukošan, Zadarska nadbiskupija provela je potreban izvid. Ovim putem iskazujemo svoju žalost zbog događaja koji se ničim ne može opravdati. Radi se o verbalnom i fizičkom nasilju koje je u suprotnosti s ljudskim, moralnim i civiliziranim ponašanjem.

Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog toga čina te se ispričava žrtvi kao i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povrijeđeni. Osuđujemo takav način ponašanja i razumijemo ogorčenost javnosti jer se tim nedjelom narušava integritet i dostojanstvo žrtve, ali i svećeničkog poziva i službe.

Protiv svećenika će biti provedene potrebne kanonske mjere'' - istakli su iz Zadarske nadbiskupije. 

Podsjetimo, zadarska policija u četvrtka ujutro došla je u Sukošan istražiti optužbe da je svećenik Domagoj Kelava ispred župnog dvora pretukao časnu sestru. Časna sestra u razgovoru s Večernjim listom optužila je novinare za laž, a mještane da su krivo zaključili.

- Ja imam problem s vratnom kičmom, imam i medicinsku dokumentaciju koju vam mogu i pokazati. Svakim naglim pokretom glave mi se prekine dotok krvi u mozak i ja padam isti čas - pojasnila je. 

Nakon što smo drugi put došli i pokušali doći i do svećenika, u Sukošanu smo pronašli samo njegov automobil.

- Je, ovo je automobil don Kelave. Nismo ga vidjeli cijeli dan. Nemojte mene pitati ništa, ne želim se zamjeriti… - ovo su rečenice koje smo čuli u Sukošanu nakon što smo drugi put pokušali doći i do svećenika. Nakon nadbiskupije i zadarska policija je najavila priopćenje o slučaju koji je šokirao zadarsko i ne samo zadarsko područje. 

>> VIDEO Svećenik fizički napao časnu sestru?! Policija istražuje slučaj

Komentara 15

Avatar drug Joža
drug Joža
17:52 28.04.2022.

Svećenik je zamahnuo rukom a časna je podletila pod šaku, klasičan nesporazum u Katoličkoj crkvi. Odmah vidite nekakvu aferu ni iz čega.

5S
505.scrtom
18:47 28.04.2022.

jadnu nagovorili da slaže

DU
Deleted user
18:36 28.04.2022.

Nasilnika treba ekskomunicirati iz Crkve. A časnoj sestri pružiti pomoć.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije