Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRHTAVANJE TLA

Novi potres magnitude 3.9 kod Siska: 'Treslo je desetak sekundi'

EMSC
07.01.2021.
u 18:27

Kako doznajemo od lokalnog stanovništva, potres se snažno osjetio i trajao je desetak sekundi

Večeras u 18 sati i 24 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 9 km zapadno-jugozapadno od Siska.  Magnituda potresa iznosila je 3.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice.

U sisačkom gradskom kriznom stožeru kažu da za sada nema dojava o novim štetama. Kako doznajemo od lokalnog stanovništva, potres se prilično snažno osjetio i trajao je desetak sekundi.

Ovo je treći potres danas magnitude veće od 3 stupnja prema Richteru. Prvi je zabilježen u 12:06 kod Petrinje s magnitudom 3.8, a drugi, također kod Petrinje, u 14:28 s magnitudom 3.3. prema Richteru. Podsjetimo, jučer je u poslijepodnevnim satima Petrinju pogodio još jedan jak potres magnitude 5.0, a intenzitet tog potresa u epicentru je bio VI-VII stupnja EMS ljestvice.

Ključne riječi

Komentara 15

MP
miroslav.petkovic.7564
19:25 07.01.2021.

U banovini je najbolje pravit montazne kuce koje su otpornije dosta od kuca koje su pravljene od cigle.Mogu mislit kako je tim ljudima strasno bez buducnosti.A potres moze uvjek doci cjeli balkan je trusno podrucje.

BA
bardonkaldian
19:01 07.01.2021.

Konfucije je rekao: superiorni čovjek vidi nevolju kao izazov; inferiorni se pak žali na sudbinu.

AL
Alistar
18:34 07.01.2021.

Osjetio se i u Varazdinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije