Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLAKŠANJE!

Nove cijene goriva dolaze u utorak: Mnogi će jedva dočekati

Uz visoke cijene goriva, Vlada je produžila mjere na još dva tjedna
Lovro Domitrovic/PIXSELL
07.08.2022.
u 15:12

Najviše maloprodajne cijene za sve naftne derivate s dodanim multifunkcionalnim aditivima utvrđuju se i dalje slobodno.

Nove cijene goriva očekuju nas od idućeg tjedna, a mnogi će s velikim zadovoljstvom ih dočekati.

Litra Eurosupera 95 će koštati 11,30 kuna, što je 70 lipa manje od dosadašnjih 12,00 kn po litri, javlja Dnevnik Nove TV. Očekuje se pad cijele Eurodizela, pa će tako litra koštati 12,14 kuna, umjesto dosadašnjih 12,80. Plavi eurodizel ide na 8,50 kuna sa 9,16 što je također smanjenje za 66 lipa.

Nezadovoljstvo distribuitera goriva

Vlada je, podsjećamo,  u prošlog ponedjeljak na telefonskoj sjednici uredbom odredila najvišu cijenu osnovnog motornoga benzina od utorka od 12 kuna po litri, a dizela 12,80 kuna, dok litra plavoga dizela stoji 9,16 kuna po litri.

Najviše maloprodajne cijene za sve naftne derivate s dodanim multifunkcionalnim aditivima utvrđuju se i dalje slobodno.

Vladina odluka izazvala je val nezadovoljstva kod malih distribuitera goriva koji su u utorak ponovno upozorili da proizvoljna promjena modela obračuna cijena naftnih derivata, tjedni i dvotjedni prosjek, bez da Vlada o tome obavijesti dionike na tržištu naftnih derivata, onemogućuje distributere u nabavi goriva.

VIDEO: Miro Bulj u Sinju

Ključne riječi

Komentara 9

PV
prcko.vita
15:45 07.08.2022.

Prvo, hvala i na ovome, ali dragi moj Plenki, u susjednoj Mađarskoj već mjesecima narod plaća letu litru benzina 8 kuna, ne tjednima, nego već mjesecima. Da ne pišem o tome da je osnovna hrana duplo jeftinija u Mađarskoj.

DU
Deleted user
17:06 07.08.2022.

Prcko,baš ga p...caš.Cvast će cvjeće nitko morat radit neće.

LE
Leonn
17:21 07.08.2022.

Ajde ljudite vise di vam je bolje daj nas vise ostavite na miru.Madarsja i sl drzave jedva cekaju vas besposlicare i ljencine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije