Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevrtljiva veljača

Nova promjena: Opet nam stiže snijeg, bit će ga i u nizinama

Zagreb: Rekreativce na nasipu nije omeo ni snijeg
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
07.02.2021.
u 11:28

U idućem tjednu na kopnu će biti osjetan pad temperature zraka, a na Jadranu temperatura bez veće promjene

Početak tjedna nam donosi umjereno i pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom, izraženijom i obilnijom na Jadranu i predjelima uz njega, osobito u srijedu. Uz postupni pad temperature, kiša će u višem gorju prelaziti u susnježicu i snijeg, a u utorak ga može biti i u nizinama središnje unutrašnjosti.

Puhat će umjeren jugozapadnjak, u gorju povremeno i jak, a u utorak će prolazno okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će jako i olujno jugo i oštro prolazno okrenuti na zapadnjak i jugozapadnjak, potom i slabjeti, no u srijedu će ponovno jačati jugo. Na kopnu osjetan pad temperature zraka, a na Jadranu temperatura bez veće promjene, javlja DHMZ.

"Razmjerno toplo za doba godine bit će i početkom novoga tjedna, ali osjetno manje nego u ovome. Pritom će biti promjenjivo, gotovo posvuda uz svakodnevnu kišu, i dalje češću i obilniju na Jadranu i područjima uz njega. Snijega će biti u gorju, osobito višem, a od potkraj ponedjeljka povremeno je moguć i u sjevernim kopnenim krajevima. Valja upozoriti i na prilično vjetrovito vrijeme, posebice na Jadranu, gdje će osim jakog, gdjekad i olujnog juga i južnog vjetra, povremeno puhati i jugozapadni, zapadni i sjeverozapadni...

U drugom dijelu sljedećega tjedna nije još sigurna, ali je sve vjerojatnija još zamjetnija promjena vremena s kojom bi veljača i ove godine mogla "dokazati" i svoja zimska obilježja, ne samo proljetna kao ovih dana... Ali naravno, pouzdanije i detaljnije prognoze o tome tek slijede...", prognozila glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Video: Bez struganja otopite led sa stakla u nekoliko sekundi

 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
14:18 07.02.2021.

pazi u veljači snijeg..za nepovjerovat!

MO
montello
18:41 07.02.2021.

nije čudno šta je snijeg nego je čudno ovih danasnih vrucih 18

VI
vidum
18:40 07.02.2021.

Sin mi je na mobitelu našao prognozu, po kojoj će u neposrednoj blizini Zadra (tamo imam voćnjak) biti snijega a temperatura pasti i do 12 stupnjeva ispod nule. U samom gradu -5 do -6. Vidjet ćemo tko govori istinu. Volio bih da se dogodi čudo i Vakula bude u pravu, jer su pupovi rane breskve već krenuli. A ni narančama i limunima u gradu neće biti lako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije