Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆALI SE S PUTOVANJA

Nova nesreća u Njemačkoj: S autoceste sletio autobus pun srednjoškolaca, 21 osoba ozlijeđena

Coach crash on the A9 motorway near Leipzig
LISI NIESNER/REUTERS
29.03.2024.
u 10:08

Od 22 osobe, jedna je osoba teže ozlijeđena, a ostali lakše. Vozač autobusa nije zadobio nikakve ozljede

Teža prometna nesreća dogodila se u noći s četvrtka na petak na njemačkoj autocesti u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji kada je autobus pun učenika srednje škole sletio s ceste. Od 60-ak putnika, ozlijeđeno je njih 21. Autobus je, vozeći učenike s putovanja u Veliku Britaniju, sletio s ceste i okrenuo se na bok. 

– Nesreća se dogodila na autocesti u smjeru Kassela. A44 potpuno je zatvoren s jedne strane od izlaza Unna Ost prema Werlu. Zatvaranje će vjerojatno trajati još nekoliko sati – potvrdio je jutros glasnogovornik policije. Od 21 osobe, jedna osoba teže je ozlijeđena, dok su ostali lakše. Osim toga, vozač autobusa nije zadobio nikakve ozljede, a još se utvrđuje koji je bio uzrok nesreće. 

U autobusu su se nalazili učenici srednje strukovne škole iz Warburga koji su bili prethodno na učeničkom putovanju te su se vraćali svojim kućama. Kako prenosi Fenix Magazin, riječ je o već drugoj nesreći autobusa u Njemačkoj u nekoliko dana. Naime, četiri osobe poginule su u nesreći u srijedu ujutro kada je autobus s 54 putnika sletio s ceste kod Leipziga. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Bager ispred kuće gdje je malena Danka nestala


 

Komentara 2

Avatar alteralterego001
alteralterego001
12:39 29.03.2024.

Bitno da kod nas mrzitelji Hrvatske stalo viču da ništa ne valja , da je vani sve bolje, uključujući i autoceste i prometni nazor. Nema te ceste i autoceste i tog sustava koja će spriječiti ljudske pogreške, nemar, pohlepu ilii jednostavno nesretni slučaj.

PV
prcko.vita
10:49 29.03.2024.

Treba li da ponovim temu o ophođenju prema vozačima autobusa koji drže u rukama živote ljudi? Treba li da opet pišem o mizernim plaćama, o prekovremenim satima, o manjku vozača, pa umjesto da su 2 ili 3 sve vozi jedan, i tako dalje. Tuga i sramota Europe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije