Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šokantan slučaj u njemačkoj

Dječji vrtić zbog problematičnih roditelja angažirao zaštitare: 'Prijete, vrijeđaju, pljuju odgajatelje'

Foto: pixabay
1/4
27.03.2024.
u 17:12

Kölnska policija potvrdila je da je u prosincu prošle godine bila intervencija u vrtiću.

U jednom njemačkom dječjem vrtiću u Kölnu trenutno vlada izvanredna situacija. Naime, roditelji djece psihički zlostavljaju odgajatelje zbog čeka neki od straha odlaze na bolovanja. Uprava vrtića ne zna kako bi se nosila s ovom situacijom te je kao jedino riješenje pronašla u angažiranju zaštitara na ulazu u vrtić, piše Fenix magazin. 

Lokalni mediji objavljuju kako su neki roditelji problematični, prijete, vrijeđaju, pljuju odgajatelje koji im čuvaju djecu u vrtiću. S jednom obitelji koja spada u najporblematičnije roditelje morala je čak i intervenirati policija. Kölnska policija potvrdila je da je u prosincu prošle godine bila intervencija u vrtiću. Sada je podneseno nekoliko kaznenih prijava, uključujući i za prijetnje osoblju. – Kao mjera predostrožnosti i za dodatnu zaštitu zaposlenika, do daljnjega je postavljena zaštitarska služba, objasnila je glasnogovornica Grada Kölna, koji upravlja objektom.

Vrtić skrbi za oko 85 djece. Roditelji moraju proći kroz vrata na kojima ih čekaju dvojica djelatnika osiguranja. U veljači je vrtić bio zatvoren četiri dana jer je cijelo osoblje uzelo bolovanje zbog dobivenih prijetnji. Djeca čiji su roditelji bili agresivni više ne smiju pohađati ustanovu, a njihovim roditeljima je zabranjen ulazak u vrtić, piše Fenix Magazin.

FOTO U Srbiji nestala djevojčica Danka (2): U tijeku velika potraga

1/17
Ključne riječi

Komentara 5

ČI
Čife
19:10 27.03.2024.

Koje su narodnosti roditelji?

Avatar Keep_calm
Keep_calm
21:59 27.03.2024.

Djeca nasilnih roditelja više ne pohađaju ustanovu. Takva sankcija se kod nas nikad ne bi dogodila.

ME
Megimarija
06:44 28.03.2024.

Zasto niste napisali razlog zbog kojeg su roditelji vrijedali i napadali vrtic, taj vrtic se zove St. Rochus u Kerpenu kod Kölna i potice seksualni odgoj male djece, ima sobu za masturbaciju, gdje se djeca pipkaju po spolovilu , ponudenaa je i igra "Doktora", gdje se upoznaje tijelo i pise na stranici vrtica da dijete moze slobodno istupiti iz igre ako mu to ne pase. Nisam mogla vjerovati kad sam na stranici od vrtica to procitala. Zivim u njemackoj i nekidan sam se zgrozila kad sam procitala da roditelji u Kerpenu to podrzavaju, i to u katolickom vrticu. Ali eto ipak ima i normalnih roditelja koji su prijetili osoblju. Ja bi ih sve redom pobila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije