Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bigrafska trilogija

Nova knjiga o jedinom ubijenom svećeniku u Domovinskom ratu

Ivan Burik, portal
screenshot/Youtube
16.10.2013.
u 08:13

Prvi dio, Križni put, obrađuje na djeci zanimljiv način Burikovo djetinjstvo i ranu mladost, drugi dio, Pastir, njegov studij i župnikovanje, a treći, Zvjezdana vrata, mučeničku smrt u Tovarniku.

Udruga dr Ante Starčević iz Tovarnika, objavila je povodom 22.godišnjice ubojstva tovarničkog župnika Ivana Burika (8. listopada), novu knjigu o ovom mučeniku, jedinom svećeniku ubijenom u Domovinskom ratu.

Nakon zbornika radova o Buriku te knjige dokumenata i romana o Buriku iz pera Nevenke Nekić, u nakladi ove tovarničke Udruge je objavljena i knjiga o svećeniku za djecu.

- Objavili smo dugo pripremanu ilustriranu knjigu "Zvjezdana vrata" koju je ispripovijedala i bogato oslikala književnica i ilustratorica Sonja Tomić. Riječ je o maloj biografskoj trilogiji.

Prvi dio, Križni put, obrađuje na djeci zanimljiv način Burikovo djetinjstvo i ranu mladost, drugi dio, Pastir, njegov studij i župnikovanje, a treći, Zvjezdana vrata, mučeničku smrt u Tovarniku. Predgovor knjizi napisao je pomoćni biskup zagrebački mons. dr. Valentin Pozaić - kaže Antun Ivanković, predsjednik Udruge dr Ante Starčević.

Knjiga je namijenjena djeci i školarcima osnovne škole te može poslužiti na satovima vjeronauka i župne kateheze, kao i obiteljski odgoj u vjeri, a odrasli će u njoj za sebe naći zanimljivih pa i nepoznatih činjenica o Domovinskom ratu i djelovanju toga vrsnog svećenika sveta života, dodaje Ivanković.

>>Obilježena 22. godišnjica ubojstva tovarničkog župnika Burika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije